Kako investirati potpuno sami

Kako investirati potpuno sami

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:10
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Zašto i kako investirati?

Ne morate biti lik iz filmova o američkoj burzi kako bi započeli investirati. Štoviše, jedan od učestalih i pogrešnih stavova ljudi kada razmišljaju kako investirati je stav da za je za investiranje potrebno imati puno novca. Međutim, čak i ako raspolažete s malo novca, možete početi investirati i ostvarivati profit uz ovih par jednostavnih savjeta koje ćemo dati u ovom članku. Zasigurno ste već primijetili kako je razina inflacije u zadnje vrijeme vrlo visoka te je život skuplji nego ikada prije. Sve je skuplje, od hrane pa do troškova goriva. Zasigurno ste primijetili i da vaše plaće nisu popratile povećanje cijena te je postalo vrlo teško pratiti takvo stanje stvari. Zbog toga, upravo je sada prilika za nove investicije. Iako vam se to možda čini prerizično, puno je gore da nemate nikakav plan kako investirati i na taj način si osigurati bolju i sigurniju budućnost za vas i vaše bližnje.

Zašto je bitno znati kako investirati?

Naučiti investirati nije lagan zadatak, ali nije niti nešto što s malo truda i volje ne možete savladati. Kada naučite kako investirati naučit ćete sljedeće vrlo bitne stvari. Prvenstveno, naučit ćete kako da vaš novac radi za vas. Također, investiranjem ćete ostvariti veći povrat novca nego bi ste to ikada mogli uz običnu štednju. Znati kako investirati omogućit će vam i da odete ranije u sigurnu mirovinu. Investiranje je navika koju treba usvojiti i kada se uhodate vidjet ćete koliko novca propuštate kroz ruke bez investiranja. S obzirom na današnje tehnologije, lakše je investirati nego ikada prije, a s obzirom da postoje brojne platforme koje to omogućuju. Ako pak nikako nemate viška novca za početak investiranja, srećom, i što se te problematike tiče živimo u dobrim vremenima jer su povoljni krediti prisutni pod najpovoljnijim uvjetima kao što su to hitri krediti odnosno brzi potrošački krediti koji će vam omogućiti dostupnost sredstava za investiranje.

Kako investirati – prvi koraci

Prvi korak pri investiranju kada ste sami i nemate puno sredstava je štednja. Naučiti kako investirati stoga prvo podrazumijeva naučiti štedjeti. Treba početi polako i vidjet ćete da mali iznosi uštede, nakon nekog vremena postaju pozamašne svote, a koje načelo vrijedi i kod samog investiranja. Kada skupite ponešto novca postoji par načina na koji već sa malom svotom možete investirati, a među njima su svakako najpopularniji i najunosniji investicijsko zlato, dionice, kriptovalute i nekretnine. Naravno, sve ovo podrazumijeva da imate novca koji vam je potreban za svakodnevni život te da investicije poduzimate sa “viškom” novca. Nadalje, potrebno je napraviti dobar plan, odnosno budžet kako bi mogli realizirati svoju investiciju te je naposljetku bitno odlučiti koliko rizika ste spremni preuzeti. Veći rizik može dovesti brži i veći profit, ali to ne mora uvijek biti tako. Stoga, svakako je potrebno dobro proučiti gdje želite investirati, kako investirati u određeno područje te na temelju tih saznanja donijeti informiranu odluku.

Tagovi:

Možda će vas zanimati