Troškovi uvoza automobila

Troškovi uvoza automobila

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 14:32
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Troškovi uvoza automobila i isplativost

Automobili su se nekoć smatrali luksuzom kojemu nije svatko imao pristup. Automobile su posjedovali samo imućniji građani te oni radi svoje cijene često nisu bili dostupni općem stanovništvu. U današnje vrijeme je situacija znatno drugačija. Automobil se više ne može nazivati luksuzom već potrebom koja nam je nužna i za život, a često je neophodan i za sam posao koji obavljamo. Cijene automobila, posebice polovnih, postale su prihvatljive i dostupne velikom djelu stanovništva. No iako cijene mogu biti povoljne, svatko bi htio čim manje potrošiti na automobil koji želi, a da i dalje ne gubi ništa na kvaliteti. Iz tog razloga brojni građani razmatraju opciju uvoza automobila pa ih stoga zanimaju troškovi uvoza automobila. Automobil može biti prihvatljive cijene ali bitno je uzeti u obzir poreze i kako bi ustvrdili koji su sve troškovi uvoza automobila i zaključili isplati li Vam se kopovati ga izvan Hrvatske. U tekstu ispod pobliže objašnjavamo koje troškove možete očekivati pri uvozu.

Troškovi uvoza automobila od ulaska u EU

Automobil je nešto što nam je svima potrebno u životu. Bez automobila, nekima postaje gotovo nemoguća misija obavljati sve životne obveze. Kupnja u Hrvatskoj najčešći je izbor ali velik dio građana upoznat je sa cijenama izvan zemlje i znaju da se može dobiti kvalitetan automobil za znatno manje novaca. Jedina potencijalna prepreka za nabavku automobila izvana su dodatni troškovi uvoza automobila koji idu uz to. Srećom, od ulaska Hrvatske u Europsku uniju, proces se pojednostavnio. Hrvatska je postala punopravna članica Europske unije 9. prosinca 2011. godine. Ovaj događaj donio je za Hrvatsku razne promjene, a jedna od njih je i utjecaj na to koji su troškovi uvoza automobila. Budući da je Hrvatska postala dio tržišta EU, uvoz vozila više ne uključuje prijavu vozila na graničnom prijelazu već je potrebno zatražiti obračun posebnog poreza. Postupak je također ponešto drugačiji ovisno o tome tko uvozi automobil u zemlju pravna ili fizička osoba.

Troškovi uvoza automobila i proces uvoza

Građani koji su se odlučili za kupnju automobila žele dobiti svoj automobil po najpovoljnijoj mogućoj cijeni pa se stoga često odlučuju za uvoz iz inozemstva. Ako Vas brinu troškovi uvoza automobila i proces koji ide uz to, uvijek se možete osloniti na ovlaštene trgovce koji kroz dva do tri dana mogu uvesti automobil u zemlji i rješiti Vas brige oko poreza i prelaska granice. Ako bi ipak radije sami uvezli auto, bitno je da znate da se pri uvozu automobila trebate javiti Carinskoj upravi radi utvrđivanja poreza koji ste dužni platiti. Troškovi uvoza automobila varirati će ovisno u tome kakvo vozilo kupujete. PDV se ne plaća ako je kupac fizička osoba i PDV je već plaćen u zemlji EU iz koje je kupljen dok će pravne osobe morati platitit i PDV. No ono što svakako plaćate je PP, odnosno poseban porez koji se izračuna s obzirom na vrijednost vozila i emisije C02 pa tako varira za svaki automobil.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Kako do zajma u hitnim situacijama?

Kako do zajma u hitnim situacijama?

Kada se suočimo s neočekivanim financijskim izazovima, često se postavlja pitanje: kako do zajma u hitnim situacijama? U takvim trenucima, brzi online krediti mogu biti idealno rješenje. Ove vrste zaj