Što je Mala Arkana

Što je Mala Arkana

Što je Mala Arkana u tarot špilu

Velika većina nas susrela se s pojmom tarot, bilo da se do toga došlo putem raznih medija ili ste pak možda čuli nekog poznanika koji priča o tome. Iako su mnogi čuli pojam tarot, tek poneki znaju o čemu je riječ. Tarot je špil karata koji se koristi za odgovaranje na pitanja, bilo da je riječ o međuljudskim odnosima, pitanja o razvijanju neke situacije te mnoga druga. Tarot je nastao u Italiji sredinom 15. stoljeća te se od tada proširio diljem svijeta. Sastoji se od sveukupno 78 karata koje su podijeljene na Velike i Male arkane. Što je Velika, a što je Mala arkana objasniti ćemo kroz tekst kako bi bolje približili kako tarot funkcionira. Što je Mala arkana i za što se koristi s obzirom na to da su one većinski dio tarota, i to čak 56 karata pisati ćemo uskoro te će vam vjerojatnije postati malo jasnije kako tarot funkcionira.

Što je Mala Arkana i kako se dijeli

Dok je Velikih arkana u tarot špilu 22 karte i koriste se za analizu međuljudskih odnosa te analizu ljudskog karaktera, što je Mala arkana odnosi se na 56 karti koje se dijele na numerirane karte, njih 40 te na 16 karata koje su poznate kao dvorske karte. Numerirane karte dodatno se dijele na 4 znaka, koji su štapovi, pehari, mačevi i diskovi koji predstavljaju prirodne elemente i to sljedećim redom – štapovi kao element vatre, pehari kao element vode, mačevi kao element zraka dok preostali diskovi predstavljaju element zemlje. Preostaje još 16 dvorskih karata koje se također dijele na 4 skupine te im pripradaju likovi kralja, kraljice, viteza i sluge. No uz podjelu Malih arkana na 4 dijela, što je Mala arkana i za što se koristi? Male arkane sadrže ranije spomenute elemente od kojih je svaki u ulozi jednog dijela stanja pojedinca te mogu pomoći opisati djelove života u nekom danom periodu u životu čovjeka.

Što je Mala Arkana i za što se koristi

Što je Mala arkana i kako je podijeljena može se koristiti u svrhu tumačenja stanja čovjeka i to kroz fizičko, mentalno, duhovno i fizičko stanje čovjeka. Male arkane dopuna su Velikim arkanama, no to nikako ne znači da su manje važne već je zahvaljujući njima moguće dobiti potpuniju sliku i točniji odgovor prilikom tumačenja tarota. Što je Mala arkana i kako se koristi kao nadopuna Velikim arkanama je na principu predstavljanja svakodnevnih događaja i aktivnosti u životu zbog čega tumač tarot karata koji dobro poznaje značenja karata može dati opsežan odgovor. Male arkane mogu biti poprilično dinamične i konkretne te neku situaciju ili događaj mogu opisati u detalje, no njihovo će značenje varirati ovisno o kojem je aspektu života riječ te se ista karta tumači drugačije za područje posla, ljubavi, financija te mnogih drugih područja. Ukoliko ste odlučite na tumačenje tarota, odaberite iskusnog tarot majstora koji će dati opširan odgovor uz pregršt informacija.

Tagovi:

Možda će vas zanimati