Kako je nastao tarot

Kako je nastao tarot

Povijest kako je nastao tarot

Tarot je drevna nauka za koju se smatra da potiče iz doba starog Egipta jer se u to doba plemstvu proricalo budućnost uz pomoć karata. Prva nalazišta u kojoj su pronađene prve karte tarota potiču iz 15-tog stoljeća na području stare Italije, što dokazuje da se ova nauka koristila u doba starog Rima.

Pronađene prve tarot karte imale su na sebi četiri osnovne boje i oznake. Te oznake predstavljale su četiri staleža, plemstvo koje je bilo obilježeno štapovima, trgovci koji obilježeni novčićima, svećenstvo koje je bilo bilježeno peharima i ratnici koji su simbolizirani mačevima. U Europi su te oznake tokom stoljeće dobile oznake kakve danas poznajemo u Francuskoj.

Oznake iz francuskog špila karata su se preselile na igraće karte koje i danas poznajemo. Štapovi su postali karo, mačevi pik, pehari herc, a novčići tref. Poznato je da se tek krajem 18-tog stoljeća na području Švicarske karte tarota su korištene i zabilježene za proricanje, za razliku od igraćih karata koje su služile za društvenu zabavu.

Tarot stilovi koji su se razvijali

Postoje različiti stilovi i karata i samog učenja tarota koji su se razvijali stoljećima na području Euro – Azije. Najpoznatije tarot karte danas su francuske, ciganice i egipatske, koje su najsličnije povijesnim kartama tarota. Postoje različite vrste karata koje se danas koriste u tarotu za proricanja ovisno iz kojeg slila su se razvile.

Stilovi koji su najpoznatiji su klasični, privatizirani i okultni stilovi tarota od kojih svaki ima svoje karte i načine otvaranja i tumačenja otvorenih karata kada se postavlja pitanje na koje se traži odgovor.

Tako klasični stil tarota koristi karte tarota koje potječu od nepoznatog firentinskog autora a na njima se nalaze četiri elementa zodijaka vatra, voda, zemlja i zrak. Također se u klasičnom stilu koriste karte sicilijanskog tarota, kao i francuske karte, ali i već spomenuti švicarski špil tarot karata. Privatizirani špil koristi talijanske karte slikara Bonifacija, ali i Salvadora Dalija. Dok okultni stil tarota koristi egipatske i ciganske karte poput Zlatne zore i Waite karte tarota.

Čemu služi tarot

Tarot je od davnina služio za proricanja budućnosti. Čovjeka je oduvijek zanimalo što ga čeka u budućnosti jer ljudska je znatiželja uvijek velika. Postoje naravno ljudi koji jednostavno ne žele znati što ih čeka jer se boje neugodnih događaja pa smatraju da je bolje da ne znaju. No, oni koji žele saznati svoju budućnost okrenut će se tarotu i postaviti pitanje majstoru tarota u nadi da će dobiti odgovor.

Vrhunske majstore tarota možete pronaći u centru zara tarot koji će vam dati odgovore na vaša pitanja. Ovi vrhunski majstori će se povezati sa vama energetski i duhovno kako bi mogli što točnije tumačiti karte koje otvaraju u raznim stilovima tarota.

Ovisno o tome kakvo je pitanje prilagođavaju je otvaranja špilova tarota, ta tako ljubavno otvaranje odgovara na sva vaša pitanja vezana uz emocije, ljubav, obitelj, međuljudske odnose. Otvaranje sa šest karata će dati odgovor na svako pitanje bez obzira radi li se o poslu, financijama, pravnim ili zdravstvenim situacijama.

Tagovi:

Možda će vas zanimati