Razlika između tarota i astrologije

Razlika između tarota i astrologije

Razlika između tarota i astrologije, povijesne razlike

Glavna razlika između tarota i astrologije je vrijeme, mjesto i način njihova nastanka. Stručnjaci se još dan danas bore sa povezivanjem ova dva pojma, jer je nemoguće ustanoviti da li su se ova drevna učenja razvijala jedno uz drugo, ili jedno od drugog. Ono što je svakako vidljivo je sama činjenica da postoji određena povezanost. Koja je poznata razlika između tarota i astrologije? Povijesno gledajući: Za tarot se vjeruje da je nastao u drevnom Egiptu, a učenja su se širila na doba Grka, Rimljana, Maja. Navedeno pokazuju brojni dokazi gdje su se zapisivale zvijezde i sazviježđa.

Polako ali sigurno, krenulo je otkrivanje utjecaja planeta i ovdje se razvija prvi pojam astrologije. Zapravo postoje dvije teorije o tome kako je zapravo nastala astrologija. Prva teorija navodi kako je ona nastala iz raznih religija. U početku su mnogi štovali nebeska tijela, osobito Sunce ili Mjesec. Druga teorija navodi kako je ona nastala od astrolatrije – kulta koji se bavio istraživanjem neba/svemira.

Što je istina i što je prije nastalo? Neki istraživači smatraju da je astrologija nastala otprilike 5000 godina prije Krista i da je već tada bila formirana nauka ili znanost. No, određena istraživanja pokazuju kako je astrologija nikla u Mezopotamiji i kako se odatle proširila u Egipat, Grčku i Indiju. Međutim, dokazi o ranim promatranjima nebeskih tijela pronalazimo i na kamenima sjevernoameričkih Indijanaca, raznih afričkih plemena. Povijest je još nedefinirana u navedenoj temi. Ukoliko Vas zanima utjecaj astrologije na Vas same – tada se možete javiti na Zara tarot centar.

Razlika između tarota i astrologije, što je astrologija?

Koja je razlika između tarota i astrologije? Kako bi bolje razumjeli navedeno, moramo posebno obraditi svaki pojam. Krenimo od astrologije. Astrologija se često opisuje kao učenje ili disciplina koja se bavi proučavanjem međusobnog položaja i kretanja planeta u odnosu na našu Zemlju. Ukratko, proučavaju se efekti nebeskih tijela na Zemlju i njena bića. Iako je nekada slovila kao znanstvena disciplina, ona se danas smatra pseudoznanošću. Ono što je nekada predstavljala Astrologija, to je danas Astronomija.

Današnja Astrologija se temelji na 4 osnovna elementa koja dijelimo na planete, znakove Zodijaka, astrološke kuće i aspekte. Koja je razlika između tarota i astrologije? Razlika je sljedeća – Tarot proriče budućnost pojedinca uz pomoć tarot karata i tako dolazi do analize prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Astrologija će isto učiniti prema natalnom položaju određenih planeta u trenutku kada se određena osoba rodila. Kao što vidite, tarot i astrologija imaju isti cilj – no do tog cilja se dolazi na različit način.

Razlika između tarota i astrologije, što je tarot?

Sada kada ste bolje upoznati s pojmom astrologije, možda ćete lakše odgovoriti na pitanje koja je razlika između tarota i astrologije? Što je tarot? Tarot poznajemo kao drevno učenje kojemu je cilj predviđanje budućnosti, davanje odgovora i savjeta na postavljeno pitanje, analiza prošlosti i sadašnjosti. U tarotu, glavni alat su karte koje se otvaraju i služe kao zrcalo osobe koja traži odgovore. Danas postoje mnoge vrste tarot karata, kao i mnogi stilovi otvaranja. Pitate se zašto? Svaka karta ili svaki špil ima svoj posebni značaj.

Određeni položaj karata će tumačiti određenu osobu, događaj, ishod. Razlika između tarota i astrologije je način proricanja budućnosti. Klasični tarot špil se sastoji od ukupno sedamdeset i osam karata koje se dijele na Veliku Arkanu kojoj je glavni cilj protumačiti Vašu budućnost. U špilu postoji i Mala Arkana koja se bavi tumačenjem i analiziranjem prošlih i sadašnjih stanja. Cilj tarota i astrologije je sasvim isti- pružiti osobi na ovaj ili onaj način određene odgovore koji mogu pomoći u razvijanju budućnosti.

Tagovi:

Možda će vas zanimati