Planete vladari za svaki znak u horoskopu

Planete vladari za svaki znak u horoskopu

Planete kao vladari horoskopskih znakova

Znamo kako su horoskopski znakovi zapravo pozadinska priča o tome tko smo zapravo. Naš horoskop nam može mnogo toga otkriti o nama samima, posebice o našem karakteru i načinu ponašanja. Što više učimo o našem znaku, to više otključavamo pojedina vrata koja nas vode do spoznaje samoga sebe. Znakovi, kao što znamo su vezani uz određene planete.

Sami utjecaj planeta na znak je od iznimne važnosti, on nam može pokazati kakva je naša osobnost i pomoći nam otkriti naše ciljeve. U primjeru, Mars u znaku Ribe nam govori da su njihove ambicije i ciljevi pomalo nejasni, ali su isto tako u jednu ruku suprotstavljeni. Ovdje vidimo karakteristike Ribe. Na znakove horoskopa može puno toga djelovati, ali planete ovdje zauzimaju prvo mjesto.

Ovdje nije samo važan položaj Sunca koji određuje našu osobnost, već i položaj samog Mjeseca, zvijezda i nadređenog planeta u našem znaku. Svaki horoskopski znak ima svoj planet koji njime vlada, što daje jasnu astrološku definiciju i tumačenju natalne karte i svrhe određene osobe. U natalnoj karti se uvijek gleda položaj planeta koji je vaš vladar, jer upravo će on pokazati na koje područje u životu ste vi najviše usmjereni.

Horoskopski znakovi i njihove planete

Još u davnim vremenima astrolozi su planete mogli povezati s različitim oblicima energije, ličnostima kao i pogledima na život. Upravo tada su se dogodile prve usporedbe planeta i horoskopskih znakova, točnije nastalo je usklađivanje energija. Kako su se s vremenom otkrivali planeti, tako su neki od horoskopskih znakova dobili i dodatni planet koji vlada njima. Otkrijte što vaš vladajući planet kaže o vama samima!

Mars – vladajući planet Ovna, Mars se povezuje s grčkim bogom rata, što je odlična usporedba za Ovnove koji ne odustaju od svoje borbe i koji imaju tendenciju pokretati stvari. Venera – vladajući planet Bika, planet povezujemo s ljepotom a Bik voli sve u čemu može uživati i smatra se znakom koji najviše uživa u hedonizmu i ljepoti. Merkur – vladajući planet Blizanca, jedini planet koji ima toplo/hladnu stranu i koji se karakterizira po dvojnoj prirodi. Spaja i odvaja, naprijed i nazad, savršeno opisuje Blizance i njihove odluke u životu.

Mjesec – vladajući planet Raka, Mjesec kontrolira plimu i oseku i baš kao i Rak nekada će se pokazivati a nekada ne. Sunce – vladajući planet Lava, jasnoća i potreba za vladanjem i dominacijom, znamo kako je sunce uvijek u centru pažnje baš kao i karizmatični Lav. Merkur – vladajući planet Djevice, obrni i okreni, utemelji i razradi do savršenstva, planet koji savršeno opisuje analitične Djevice. Ovdje za razliku od Blizanaca Merkur ima više prizemljenu i konkretnu prirodu, što se vidi u ponašanju Djevice.

Venera – vladajući planet Vage, planet koji opisuje ljepotu i ženstvenost kao i ljubav. Vage su zavodljive i traže ono nešto. Za razliku od Bika, Venera je ovdje fokusirana na ljubavni a ne hedonistički aspekt. Pluton – vladajući planet Škorpiona, planet razarač koji gradi iz temelja. Savršeno opisuje Škorpiona koji mijenja sve iz korijena bez pretjeranih emocija. Jupiter – vladajući planet Strijelca, najpristojniji planet koji oplođuje, širi horizonte i donosi toplinu. Strijelci su tako većinom otvoreni, vole pravdu i pristupačni su.

Saturn – vladajući planet Jarca, malo sporiji i hladan planet, ali oduševljava svojom ljepotom. Upravo to opisuje Jarca koji je i sam takav po prirodi. Uran – vladajući planet Vodenjaka, poseban planet koji tvrdoglavo obilazi Sunce i koji je iznenađujuć. Vodenjak će tvrdoglavo ići prema svojem cilju bez obzira na prepreke. Neptun – vladajući planet Ribe, mističan planet koji je lijep i privlačan. Ribe imaju umjetničku crtu i često maštaju otvorenih emocija, što je povezano s maglovitim Neptunom. Planete često povezujemo s ponašanjem određenog horoskopskog znaka, što nam uvidom u samu natalnu kartu objašnjava zašto je znak na određenom putu u svome životu.

Natalna karta i planete

Svi smo mi rođeni na određenom mjestu na planeti Zemlji, svatko od nas ima svoje određeno doba dana kada je rođen i određeni datum. Upravo u to vrijeme, na nebu iznad nas planete su bile posložene određenih rasporedom. Natalna karta je prikaz neba kao i rasporeda planeta i zvijezda u trenutku kada smo se rodili. Sve navedeno pridonosi osobnosti naše karte, što nas razlikuje ne samo po horoskopu, već i po samim putevima u našim životima.

Natalna karta i planete nam mogu dati odgovor na mnoga pitanja, točnije mogu precizno predvidjeti određeni događaj u našem životu i tako nam olakšati put k ostvarenju određenog cilja. Dva najvažnija planeta u natalnoj karti su Sunce i Mjesec. Sami položaj Sunca u trenutku kada ste se rodili određuje vaš horoskopski znak. Ostale planeti imaju svoje određene karakteristike i njihov utjecaj na nas se može tumačiti prema tome u kojoj se kući kao i znaku nalaze.

Postoje 12 horoskopskih znakova, što znači da ima i 12 kuća. Kuće se u natalnom horoskopu primarno odnose na samu energiju i događaje, točnije one gledaju gdje smo mi trenutno u životu i što se događa. I dok mnogi misle kako su horoskopski znakovi jednostavni za pročitati i razumjeti, istina je sasvim drugačija. Pravi uvid u horoskop i njegovo značenje nam može jedino omogućiti astrolog.

Tagovi:

Možda će vas zanimati