Sunce – značenje Sunca u astrologiji

Sunce – značenje Sunca u astrologiji

Što sunce znači u astrologiji

Prije nego što vam kažemo što znači sunce u astrologiji, prvo ćemo vam reći što je astrologija. Astrologija je takozvana pseudoznanstvena disciplina koja se bavi proučavanjem međusobnom utjecaja između položaja i kretanja nebeskih tijela i zbivanja koja se događaju na Zemlji na čovjeka i slijed događaja. Astrologija ne poznaje sudbinu, no ona može otkriti kako neke stvari mogu utjecati na događanja i na čovjeka. U astrologiji se izrađuje astrološka karta prema točnim podacima kao što su to podaci o mjestu i vremenu rođenja osobe za koju se i radi astrološka odnosno natalna karta. Astrološka karta se sastoji od 10 nebeskih tijela, među kojima je i sunce, 12 horoskopskih znakova, 12 astroloških kuća i aspekata odnosno kutne udaljenosti među planetima. Astrološku kartu vam mogu jedino napraviti stručni astrolozi koji imaju višegodišnjeg iskustva i koju poznaju materiju u njenoj srži. Oni će vam napraviti najbolju i najdetaljniju natalnu kartu te vam dati puno tumačenje.

Sunce i njene astrološke značajke

Sunce u astrologiji zapravo predstavlja vašu pravu osobnost, odnosno vaš pravi znak. Tri glavne značajke koje se gledaju kod astrološke karte su vam znak koji se nalazi pod suncem, mjesecom i podznak. Sunce predstavlja onaj horoskopski znak pod kojim ste rođeni, znači ako ste rođeni u periodu vladavine Lava, onda se pod suncem nalazi znaku Lava. Također, on predstava vašu pravu, istinsku osobnost. Dok mjesec predstavlja vaše drugo ja i podznak pokazuje vašu dubinsko ja, ovo nebesko tijelo je prikaz vas samoga, bez filtra i pretvaranja. Zbog toga se najviše pažnje upravo obraća na glavni horoskopski znak. Zasigurno ste primijetili kako vas skoro nitko ne pita pod kojim vam se znakom nalazi Venera ili Jupiter, već upravo pitaju za glavni horoskopski znak. Drugi dijelovi astrološke karte prikazuje neke druge dijelove vas i vašeg životari, ali vam ova velika zvijezda prikazuje ono najbitnije, a to je tko ste vi i kakva je vaša glavna osobnost.

Zbog čega je sunce bitan u astrologiji

Sunce predstavlja mnogo toga, ne samo da predstavlja horoskopski znak pod kojim smo rođeni već ujedno ima i on samo značenje. Sunce je vladajuće nebesko tijelo horoskopskog znaka Lav, te ujedno on predstavlja nedjelju, i njegove su karakteristične boje žuta, zlatna i narančasta te isto tako je njegov karakteristični metal zlato. Ovo nebesko tijelo prikazuje vaše napore, vaše pravo istinsko biće. Vlada ženskim lijevom okom i muškim desnom okom. Pretvara negativne osjećaje u pozitivne. Bez ovog nebeskog tijela provelo biste svoje dane nezadovoljni i nesretni. Ovo nebesko tijelo je poznat pod imenom Kralj dana, te on tokom cijele godine prođe sve znakove zodijaka. U ženskom horoskopu on predstava muškarac kojeg bi ona mogla privući, dok kod muškog horoskopa on predstava očinsku figuru. Ova zvijezda je jako bitna u izradi natalne karte. Ako želite vi saznati što vas očekuje u budućnosti ili biste htjeli da vam se izradi natalna karta, onda nazovite stručne astrologe i tarot majstore kod astrofon21.

Tagovi:

Možda će vas zanimati