Osobni stečaj

Osobni stečaj

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:51
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je to osobni stečaj?

Osobni stečaj, poznatiji kao bankrot, termin je koji se odnosi na prezaduženost građana koji nisu u mogućnosti više vraćati svoje nakupljene dugove. Radi se o izrazito neugodnoj situaciji koji si nitko ne bi htio poželjeti. Građani koji su primorani proglasiti osobni stečaj rade to kao zadnju soluciju u lošoj financijskoj situaciji. Uzroci bankrota razlikuju se od osobe do osobe no jedni od najčešćih problema su krediti sa visokim mjesečnim ratama koje su građani uzeli za vrijeme veće financijske stabilnosti u životu. Kroz zadnjih nekoliko godina, a posebice u zadnjih godinu dana, velik broj građana ostao je bez posla ili im se plaća smanjila dok su se ostali troškovi u životu nastavili povećavati. U takvoj situaciju se brzo potroši sav novac koji ste možda sakupili jer ne postoje potrebni mjesečni prihodi. Kada prođu najmanje tri uzastopna mjeseca kada se nisu mogli pokriti dugovi, vrijeme da se dobro razmisli o opciji proglašenja bankrota.

Osobni stečaj i tko ga može zatražiti?

Osobni stečaj može proglasiti svatko, pa čak i tvrtke, obrti ili samostalna zanimanja. No da bi se mogao pokrenuti postupak bankrota, potrebno je prvo ispuniti određene uvjete. Građani imaju pravo na proglašenje osobnog stečaja ako imaju ukupan iznos dospijelog dugovanja u svoti od minimalno 4000 eura. Također trebaju ispunjavati uvjet da u najmanje tri uzastopna mjeseca nisu bili u mogućnosti pokrivati svoje dugove. Uvjeti za fizičke osobe kao što su obrtnici ponešto su drugačiji nego za privatne građane. Obrtnici mogu zatražiti osobni stečaj ako njihove novčane obveze ne prelaze iznos od 13000 eura. Smiju imati najviše dvadeset vjerovnika, a također je bitno da nemaju nikakvih dugovanja prema svojim radnicima. Bitno je naglasiti i da nemaju pravo na proglašenje bankrota ako je prema njima već pokrenut stečajni ili predstečajni postupak. Cilj proglašenja bankrota je kontrolirana i lakša otplata dugova, a dužniku također pruža prilku podnošenja zahtjeva za rezrješenje od obveze plaćanja dugova.

Osobni stečaj i kako funkcionira?

Dužnik, odnosno privatna ili fizička osoba može predati zahtjev za pokretanje postupka osobnog stečaja u poslovnicama Fine. Pri predaji zahtjeva potrebno je priložiti potvrdu s popisom sve imovine koju dužnik posjeduje, popis svih aktualnih dugova i plan te rok otplate istih. Sam zahtjev u Fini košta 40 eura no za to imate pravo na korištenje besplatne pravne pomoći. Kada se proglasi osobni stečaj, pokreće se ili sudski postupak ili se postiže izvansudska nagodba za način vraćanja duga. Nakon što je postupak pokrenut, dodjeljuje Vam se stručna osoba koja pomaže napraviti plan otplate. Ako primate plaću, većina će odlaziti na pokrivanje duga, a samo minimum Vam ostaje kako bi mogli pokriti osnovne životne potrebe. Ako nemate prihode, povjerenik preuzima upravljanje Vašim financijama. Osobni stečaj može trajati do 5 godina, a ako dužnik nakon tog vremena i dalje nema imovinu ili posao kako bi otplatio dug, postoji šansa da se dug otpiše u cijelosti.
Tagovi:

Možda će vas zanimati

Kako do zajma u hitnim situacijama?

Kako do zajma u hitnim situacijama?

Kada se suočimo s neočekivanim financijskim izazovima, često se postavlja pitanje: kako do zajma u hitnim situacijama? U takvim trenucima, brzi online krediti mogu biti idealno rješenje. Ove vrste zaj