Nenamjenski krediti u kunama

Nenamjenski krediti u kunama

Nenamjenski krediti u kunama ponuda

Državljanin Republike Hrvatske sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj s kreditnom sposobnošću, što znači da je neopterećen dio mjesečnih primanja nakon potpunog podmirenja svih kreditnih obveza najmanje 4. 600, 00 HRK, ima pravo na ono što nude nenamjenski krediti u kunama. Iznos kredita: 15. 000 – 225. 000 HRK- dakle, kamatna stopa:
4, 90%, godišnje, fiksno (otplata do 60 mjeseci)
5, 95%, godišnje, fiksno (otplata 61 – 120 mjeseci). Iznos kredita: 2. 000 – 30. 000 EUR – a kamatna stopa iznosi:
4, 50%, godišnje, fiksno (otplata do 60 mjeseci)
5, 20%, godišnje, fiksno (otplata 61 – 120 mjeseci).

Zajmoprimci i dalje imaju koristi od kamata, dividendi i povećanja kapitala proizašao iz njihovog portfelja ulaganja. Prihod od nenamjenskih kredita ne može se koristiti za ulaganje u vrijednosne papire ili trgovanje njima. Portfelj zajmoprimca, kada su u pitanju nenamjenski krediti u kunama, može se likvidirati ako tržišna vrijednost vrijednosnih papira koji podupiru zajam značajno padne.

Nenamjenski krediti u kunama i kako funkcioniraju

Financijske institucije i posrednici nude nenamjenske kredite s potrebnim regulatornim dokumentima. Zajmoprimci koji traže takav zajam također moraju ispuniti dokument o usklađenosti koji ističe uvjete i obveze nenamjenskog kredita. Prema Uredbi U, financijske institucije moraju Federalnim rezervama otkriti je su li u pitanju nenamjenski krediti u kunama. Ovi se zahtjevi za otkrivanjem podataka mogu razlikovati ovisno o regiji.

Nenamjenski zajmovi obično se plasiraju kao kreditne linije osigurane vrijednosnim papirima. Postupak dobivanja takvih zajmova teži je od marginalnih kredita, ali lakši od procesa ostalih tradicionalnih kredita. Većina zajmovskih računa temeljenih na vrijednosnim papirima podržana je dionicama i obveznicama, ali druga ulaganja, poput fjučersa i derivata, također se mogu koristiti kao kolateral. Nenamjenski krediti u kunama privlačni su jer zajmoprimci nastavljaju primati kamate, dividende i povećanje kapitala iz svog portfelja. Međutim, zajmodavci traže dodatno osiguranje (prema zahtjevima navedenim u ugovoru o zajmu) ako tržišna vrijednost vrijednosnih papira padne. Ponekad se zajmoprimcima može dopustiti i djelomično plaćanje kako bi se nadoknadio pad vrijednosti vrijednosnih papira.

Kamatne stope na kredite mogu biti malo veće od tradicionalnih kredita. Zajmodavci zahtijevaju dodatni raspon kako bi se uzela u obzir nestabilnost tržišne vrijednosti vrijednosnih papira danih kao kolateral.

Konačno, prihod od nenamjenskih kredita ne može se koristiti za ulaganje ili trgovanje vrijednosnim papirima. Međutim, za razliku od namjenskog kredita u kojem zajmoprimac mora otkriti korištenje prihoda, nenamjenski zajmovi ne zahtijevaju od zajmoprimca da otkriju korištenje prihoda. To znači da zajmoprimac može koristiti zajam u bilo koju svrhu.

Nenamjenski krediti u kunama beneficije

Ključna prednost nenamjenskih kredita je fleksibilnost koju nude. Kao što je gore spomenuto, zajmoprimci mogu koristiti prihod od takvih kredita na bilo koji način koji im se sviđa. Nenamjenske kredite čini idealnim za odmor i luksuznu robu.

Druga velika prednost takvih zajmova je ta što zajmoprimci mogu i dalje imati koristi od kamata, dividendi i aprecijacije svog portfelja s kolateralom. Nadalje, za razliku od marginalnih kredita koji nude kredite na određenom računu, nenamjenski zajmovi mogu se dobiti na temelju više računa, pružajući dodatnu fleksibilnost.

Postoji još jedan razlog zašto nekoliko zajmoprimaca smatra da su nenamjenski krediti u kunama i brze pozajmice privlačni. Iznos kredita ili limit zaduživanja ovisi o vrijednosti vrijednosnih papira ponuđenih za osiguranje, a ne o kreditnom rejtingu ili dugu dužnika. Izravno smanjuje kreditne zahtjeve za dobivanje takvih zajmova, čineći proces vrlo brzim. Zbog fleksibilnih provjera kredita, papirologija je ograničena, a zajmoprimci mogu očekivati ​​da će sredstva dobiti za nekoliko dana.

Unatoč pogodnostima takvih kredita, postoje neki nedostaci koje je važno uzeti u obzir. Zbog nestabilnosti vrijednosnih papira kao što su dionice i obveznice, tržišna vrijednost portfelja dužnika može pasti ispod zahtjeva dogovorenog ugovorom o zajmu. U tom slučaju, zajmoprimac bi trebao pružiti dodatni kolateral ili izvršiti djelomična plaćanja.

Neki ugovori također mogu pokrenuti likvidaciju portfelja dužnika ako tržišna vrijednost vrijednosnih papira padne ispod određene razine. Prije uzimanja takvog zajma, zajmoprimci moraju uzeti u obzir rizik gubitka portfelja ulaganja kada su tu nenamjenski krediti u kunama i brze pozajmice.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Treba mi novac odmah

Treba mi novac odmah

Bez obzira na to s čim se bavite u životu, novac vam je potreban na svakodnevnoj bazi. Sve u životu košta, bilo da se radi o najosnovnijim potrebama kao što su hrana i krov nad glavom il

Mali krediti

Mali krediti

Svakodnevno se povećava broj ljudi koji spajaju kraj s krajem i odbrojavaju dane do sljedeće plaće. Troškovi života konstantni su, a razni računi uredno dolaze na kućnu adresu, no to su tro&sca

Zajam preko interneta

Zajam preko interneta

Novac nam je svima potreban u životu. Možemo slobodno reći da novac nije jedina bitna životna stavka ali svi smo svjesni da je i te kako nužan kako bi imali ugodan i zadovoljavajući život. Činjenica j