Može li sudužnik dići kredit

Može li sudužnik dići kredit

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 24.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Može li sudužnik dići kredit i koja su ograničenja

Tek mali broj ljudi ima dovoljnu količinu novca dostupnu uz koju mogu nabaviti neke stvari koje su veliki financijski trošak, kao što su primjerice kupovina automobila ili nekretnine. Za ljude koji ne barataju velikim količinama novaca, tu su opcije kredita zahvaljujući kojima mogu nabaviti stvari koje inače ne bi mogli. Jamac ili sudužnik mnogima su pojmovi kojih se sjetimo među prvima kada su u pitanju krediti jer je za neke jedini način na koji mogu doći do kredita upravo uz pomoć jamca ili sudužnika. No, što ako dođe do situacije da osoba koja je sudužnik nekome i sama treba dići kredit iz bilo kojeg razloga, može li sudužnik dići kredit? Za početak, izrazito je važno razlikovati pojmove jamca i sudužnika jer, iako te dvije uloge zvuče slično, zapravo se međusobno razliku. S obzirom na to, može li sudužnik dići kredit drugačija je situacija od one u kojoj bi jamac uzimao kredit.

Može li sudužnik dići kredit i koja je razlika neprema jamcu

I dok je jamac za kredit osoba koja zajedno s dužnikom, kao što samo ime kaže, jamči urednu otplatu kredita, sudužnik je osoba koja povećava kreditnu sposobnost dužnika. I dok jamcu banka može naplatiti ratu kredita ukoliko je dužnik ne plati, sudužnik je obvezan plaćati kreditnu ratu zajedno s dužnikom. Sada kada smo pojasnili razliku između uloge jamca i sudužnika, možemo prijeći i na pitanje može li sudužnik dići kredit. Na pitanje može li sudužnik dići kredit, odgovor je da može. Dizanje kredita od strane sudužnika ponešto je drugačije nego što bi to inače bilo u uobičajenim situacijama. Kada je osoba sudužnik, njene su kredine sposobnosti, odnosno, mogućnosti manje ili bar smanjene. Međutim, i u takvim situacijama postoje neke vrste kredita koje omogućuju nova zaduženja kod banke. Generalno je moguće podići kredit u banci kao sudužnik, no svaka banka i dalje ima neka svoja pravila i uvjete podizanja kredita kao sudužnik.

Može li sudužnik dići kredit i kakvi su uvjeti

U ovom tekstu se već saznali može li sudužnik dići kredit, no kako bi dobili najtočnije informacije, najbolje je konzultirati se sa osobnim bankarom od kojeg ćete iz prve ruke saznati koji su uvjeti banke za dizanje kredita kada ste već u ulozi sudužnika za neki drugi kredit. Kod nekih banaka postoji mogućnost dizanja manjih kredita, dok neke druge banke koriste određene postotke pomoću kojih umanjunju kreditnu sposobnost za dizanje novog kredita. U nekim bankama je odgovor na može li sudužnik dići kredit taj da morate prvo pokriti i zatvoriti postojeći kredit na kojem imate sudužništvo te nakon toga otvoriti novi kredit. Opcija postoji nekoliko, no internet je mjesto gdje možete saznati tek okvirne informacije o tome što i kako funkcionira s kreditima te bi za najtočnije informacije trebalo kontaktirati osobe kojima je to u opisu posla jer je to jedini način na koji ćete saznati najtočnije informacije iz prve ruke.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Kako do zajma u hitnim situacijama?

Kako do zajma u hitnim situacijama?

Kada se suočimo s neočekivanim financijskim izazovima, često se postavlja pitanje: kako do zajma u hitnim situacijama? U takvim trenucima, brzi online krediti mogu biti idealno rješenje. Ove vrste zaj