Kako iznenaditi curu cvijećem

Kako iznenaditi curu cvijećem

Poklonite joj cvijeće kada mu se najmanje nada

Rascvjetale livade osute različitim poljskim cvijećem, kao i rascvjetali njegovani vrtni cvijetnjaci sami po sebi bude izazivaju radost i podižu raspoloženje i najtužnijim osobama. Ne možete pogriješiti ako na prvi spoj dođete sa cvijetom u ruci, ali, ponekada, poklonite joj cvijeće kada mu se najmanje nada, onako, bez razloga, bit će ushićena od sreće. Čak i ako nemate novaca za cvjećarnicu, dajte si truda, možete ubrati buket poljskog cvijeća na obližnjoj livadi, jednako će se veseliti.

Ako poklanjate jednu ružu to je dovoljno za upoznavanje ili dok ste još tek polako upoznajete. Ako se već zaljubljujete recite joj to cvijećem, poklonite joj tri ruže, ako vas je pozvala na neku proslavu odnesite joj pet ruža, jedanaest ruža nosite kada se spremate razgovarati o zajedničkoj budućnosti, s dvadeset devet ruža je možete zaprositi. Različito cvijeće složeno u raskošan veliki buket je divan dar iznenađenja za svaku priliku, čak i ako ga poklanjate bez razloga i povoda.

Cvijeće govori svojim jezikom koji se naziva floriografija

Izbor cvijeća, izbor boja i broja cvjetova sve to ima svoje značenje, a komunicirati cvijećem, pogotovo kada vam nedostaje riječi ili se ne usudite izreći što osjećate, je predivan i lak način da pokažete osjećaje. Cvijeće govori svojim jezikom koji se naziva floriografija, a cvjetni razgovori su tako romantični nijedna djevojka nije imuna na te divne cvjetne geste. Bijeli cvjetovi simboliziraju vaše čiste namjere, crveni cvjetovi govore o snažnoj strasti i velikoj i iskrenoj ljubavi.

Cvijeće ljubičaste boje djevojci saopćava koliko je ljupka, dražesna, šarmantna i simpatična. Žuti cvjetovi obećavaju prijateljstvo koje može prerasti u nešto više. Ružičasti cvjetovi su izraz nježnosti i zahvalnosti. Svjetlije nijanse svih boja su odraz vaše taktičnosti i skromnosti, a raznobojni, šareni buketi nose poruke optimizma. Darivanje cvijećem je običaj raširen po cijelom svijetu i ne zna se tko ga je i kada započeo. U Europi je običaj poklanjati uvijek neparan broj cvjetova, a kada su ruže u pitanju, navodno nitko ne poklanja četiri ili sedam ruža.

Cvijeće je očaravajući način da joj kažete sve što ne možete izreći

Cvijećem možete izraziti istinsko divljenje (raskošni, veliki buketi), istaknuti njezine vrline, pokazati joj kako je vi vidite i kako ona djeluje na vas, koliko želite biti s njom. I ono najdivnije i ako ste trenutno daleko ona ga može dobiti, digitalno je doba, dostava cvijeća će ublažiti vaše odsustvo i pokazati joj da mislite na nju i kada ste razdvojeni. Cvijeće je očaravajući način da joj kažete sve što ne možete izreći, čak i kada ste daleko od nje.

Cvijeće pokazuje vaše namjere i vaše osjećaje koji se baš i ne vide uvijek. Svaki buket je drugačiji i poseban estetski doživljaj. Raskošan buket je primjeren dar za svaku situaciju, čak i ako ne poznajete dovoljno osobu da bi joj mogli kupiti neki personalizirani dar, s cvijećem nikako ne možete pogriješiti. Žena se identificira s cvijetom, pa skoro da nema nijedne djevojke koja se ne bi razveselila cvijeću, jer je govor cvijeća jezik ljubavi.

Tagovi:

Možda će vas zanimati