Razveselite svoju dragu s ovih 5 cvjetova

Razveselite svoju dragu s ovih 5 cvjetova

Cvijeće koje će izazvati osmjeh na licu vaše drage

Ruža je cvijeće koje ima svoje povijesno značenje i oduvijek je bila izraz ljubavi i strasti. Ako svojoj dragoj poklonite ružu li buket ruža nećete pogriješiti u odabiru. Pripazite samo na boju ruže jer svaka boja ima svoju poruku koju dajete. Crvene ruže su svakako izraz ljubavi i strasti, a bijele su ruže izraz čistoće, nevinosti, svečanosti pa su i bijele ruže pun pogodak. Provjerite značaj ostalih boja ruže kako biste znali što poručujete.

Uz ružu, hortenzije su izraz apsolutne ljubavi, te duboke i iskrene strasti prema osobi koju darujete hortenzijama naročito ako odaberete bijele hortenzije. Ružičaste hortenzije nose poruku da je vama osoba koju darujete jedna i jedina sa kojom želite podijeliti sve radosti i sreću ljubavi. U povijesti hortenzije su davno označavale hladnoću i želju da ne produbljujete vezu, međutim ovo cvijeće danas ima potpuno drugo značenje. Hortenzije se kao i ruže mogu naći u različitim bojama pa tako ih možete naći u plavoj boji za koju ne bismo preporučili da poklanjate svojoj dragi.

Gerber je cvijeće koje ima višestruko značenje

Gerber je cvijeće koje je vrlo jednostavno, ali izrazito lijepo, a simbolizira zajedništvo, veselje i radost. Ako svojoj dragi poklonite gerber poručujete joj poruku da želite zajedničku vezu punu radosti i sreće. Kao i kod drugih vrsta i kod gerbera boja ima značaj poruke koju želite poručiti. Crvena je kao i kod ruža simbol ljubavi i strasti, ali i pobjede te povjerenja. Žuti gerber poručuje slavu i čast, a narančasti će prvenstveno iskazivati radost i sreću. U svakom slučaju nećete pogriješiti ako za svoju dragu odaberete gerber buket.

Ukoliko niste vični riječima i teško izražavate svoje emocije postoji cvijeće koje je idealno kao poklon vašoj dragoj koje će imati efekt kao i buketi ruža. To su božuri, ovaj čaroban cvijet gustih latica bit će izraz vaše ljubavi koju ne možete opisati riječima pa neka božur priča umjesto vas. Božur će pokazati vašoj dragoj koliko zapravo ljubavi i strasti imate za nju, no ne znate ili ne možete to iskazati riječima.

Cvijeće irisa ili kamelije za vašu dragu

Iris je cvijeće mudrosti i nade, a dobilo je ime po grčkoj božici Iridi koja je bila glasnica bogova između Zemlje i Olimpa te je upravo stoga i ovaj cvijet dobio simboliku nade i mudrosti. Naročito iris ljubičaste boje simbolizira kompliment mudrosti, dok plavi iris nosi simbol nade i vjere. Iznenadit ćete se ako vam kažemo da žuti iris simbolizira strast, a bijeli kao i bijela ruža čistoću i iskrenost. Iris je uvijek vjesnik dobrih vijesti i nositelj nade pa ako poklonite iris svojoj dragi šaljete puno poruka.

Kamelija cvijet savršenstva i profinjenosti, vječne pobožnosti i zajedništva nosi poruke o želji za vječnom ljubavi. Crvene kamelije poručuju da je vaša ljubav vatrena i da vaša strast gori. Bijelim ćete kamelijama poručiti naklonost i privrženost koja može trajati cijelu vječnosti. Cvijeće kamelije može biti i šareno te ono nosi poruku nade i dubokog povjerenja. S obzirom da kamelije cvjetaju dvostruko poruka koju kamelije nose su udvostručene, stoga će vašoj dragoj biti više nego jasno što želite poručiti ovim cvijećem.

Tagovi:

Možda će vas zanimati