Kada je najbolje vrijeme za pozajmicu

Kada je najbolje vrijeme za pozajmicu

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 14:32
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kada je najbolje vrijeme za pozajmicu i koji su razlozi za to

Osobni zajam može se koristiti za gotovo sve, kao brze pozajmice. Neki zajmodavci mogu vas pitati što namjeravate učiniti s novcem, ali drugi će samo htjeti biti sigurni da ih možete vratiti. Iako osobni zajmovi nisu jeftini, mogu biti održiva opcija u raznim okolnostima. Evo kako odlučiti kada je najbolje vrijeme za pozajmicu za vas. Osobni zajmovi mogu se koristiti u gotovo sve svrhe.

Za razliku od stambenih hipoteka i zajmova za automobile, osobni krediti obično nisu osigurani kolateralom. Osobni zajmovi mogu biti jeftiniji od kreditnih kartica i nekih drugih vrsta kredita, ali skuplji od drugih i zato treba planirati kada je najbolje vrijeme za pozajmicu. Prije nego što se odlučite za osobni zajam, razmislit ćete postoji li možda jeftiniji način posudbe.

Također biste mogli razmisliti o osobnom zajmu ako trebate posuditi na prilično kratko i dobro definirano razdoblje. Osobni zajmovi obično traju od 12 do 60 mjeseci. Tako, na primjer, ako imate paušalni iznos novca u roku od dvije godine, ali u međuvremenu nemate dovoljno tijeka novca, dvogodišnji osobni zajam mogao bi biti način za premošćivanje tog jaza.

Kada je najbolje vrijeme za pozajmicu ovisno o vrsti

Neke vrste kredita namijenjene su određenoj kupnji. Možete kupiti kuću s hipotekom, auto kupiti auto kreditom, a fakultet platiti studentskim kreditom. Uz hipoteku, vaš dom služi kao kolateral. Slično, uz auto kredit, automobil koji kupujete bit će kolateral i tu je jasno kada je najbolje vrijeme za pozajmicu.

No, osobni zajam često nema kolateral. Budući da nije osigurana imovinom koju bi vjerovnik mogao oduzeti ako ne otplatite kredit, zajmodavac preuzima veći rizik i najvjerojatnije će vam naplatiti veću kamatu nego što bi to bio slučaj s hipotekom ili zajmom za automobil. Koliko će vaša stopa biti visoka može ovisiti o brojnim čimbenicima, uključujući vašu kreditnu sposobnost i omjer duga i prihoda.

Osigurani osobni zajmovi također su dostupni u nekim slučajevima. Zalog može biti vaš bankovni račun, automobil ili druga imovina kada donesete odluku o tome kada je najbolje vrijeme za pozajmicu. Osobni zajam osiguran može se lakše kvalificirati i nositi nešto nižu kamatnu stopu od neosiguranog. Kao i kod svakog drugog osiguranog kredita, možete izgubiti kolateral ako niste u mogućnosti pratiti uplate.

Naravno, čak i s neobezbijeđenim osobnim zajmom, ako ne izvršite pravovremene uplate, to može biti štetno za vašu kreditnu sposobnost i ozbiljno ograničiti vašu mogućnost dobivanja kredita u budućnosti. FICO, tvrtka koja stoji iza najčešće korištenog kreditnog rezultata, kaže da je vaša povijest plaćanja jedini najvažniji faktor u formuli, koji čini 35% vašeg kreditnog rezultata.

Savjeti kada je najbolje vrijeme za pozajmicu

Ako dugujete znatan iznos na jednoj ili više kreditnih kartica s visokim kamatama, podizanjem osobnog zajma za njihovo otplaćivanje mogli biste uštedjeti novac. Na primjer, prosječna kamatna stopa na kreditnu karticu iznosi 19, 24%, dok je prosječna kamatna stopa na osobni zajam 9, 41%. Ta razlika trebala bi vam omogućiti da brže uplatite saldo i ukupno platite manje kamate te ovisi kada je najbolje vrijeme za pozajmicu. Osim toga, lakše je pratiti i otplaćivati ​​jednu dužničku obvezu nego više.

Međutim, osobni zajam nije vaša jedina mogućnost. Umjesto toga, ako ispunjavate uvjete, možda ćete moći prenijeti stanje na novu kreditnu karticu s nižom kamatom i to je pravo vrijeme kada je najbolje vrijeme za pozajmicu. Neke ponude za prijenos salda čak se odriču kamata za promotivno razdoblje od šest mjeseci ili više.

Iako je osobni zajam skuplji od nekih drugih vrsta kredita, nije nužno najskuplji. Na primjer, ako imate zajam do dana isplate, vjerojatno je da ćete nositi daleko veću kamatnu stopu od osobnog kredita od banke. Slično, ako imate stariji osobni zajam s većom kamatnom stopom nego što biste ispunjavali uvjete za danas, zamjenom istog zajmom mogli biste uštedjeti nešto novca. Prije nego što to učinite, svakako provjerite postoji li kazna za prethodnu otplatu za stari zajam ili naknade za podnošenje zahtjeva ili podnošenje zahtjeva za novi. Te naknade ponekad mogu biti znatne.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Kako do zajma u hitnim situacijama?

Kako do zajma u hitnim situacijama?

Kada se suočimo s neočekivanim financijskim izazovima, često se postavlja pitanje: kako do zajma u hitnim situacijama? U takvim trenucima, brzi online krediti mogu biti idealno rješenje. Ove vrste zaj