Tko ima pravo na besplatno zdravstveno osiguranje

Tko ima pravo na besplatno zdravstveno osiguranje

Zatražite kreditAKCIJA! BESPLATAN kredit za NOVE korisnike do 400 € sa rokom otplate do 30 dana. Bez naknada, jamca i skrivenih troškova. Posudiš 400 € - vratiš 400 €

Koji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako steći besplatno zdravstveno osiguranje?

Obavezno zdravstveno osiguranje građana provodi HZZO (Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje), koje navodi kako je osiguranje obavezno i potrebno za sve osobe ili građane koji žive u Republici Hrvatskoj. Tko sve ostvaruje pravo na besplatno zdravstveno osiguranje? Na obvezno osiguranje obavezni su se osigurati: Osobe koje imaju stalno prebivalište u RH, stranci koji imaju odobreni stalni boravak u RH, stranci koji imaju odobreni privremeni boravak u RH radi međunarodnog ugovora – posebnog zakona, državljanin koji dolazi iz druge zemlje članice EU i državljani koji ne dolaze iz članica EU i imaju privremeni boravak u RH na temelju radnog odnosa koji je sklopljen u RH – Svi uvjeti moraju biti ispunjeni prema posebnim propisima.

Zašto se naziva besplatno zdravstveno osiguranje? U često slučajeva, osiguranik nema veze za prijavama. Što sve obuhvaća pravo na zdravstvenu zaštitu? Ostvaruje pravo na primarnu zaštitu, pravo na specijalističku zaštitu, pravo na bolničku zaštitu, pravo na lijekove koji su unaprijed utvrđeni sa osnovnom i dopunskom listom preko zavoda, pravo na ostvarivanje dentalnih pomagala koja su utvrđena preko zavoda, pravo na ortopedska te druga pomagala koja su utvrđena preko zavoda, pravo na zdravstvenu zaštitu u drugim zemljama članice EU.

Što je besplatno zdravstveno osiguranje i što je dopunsko osiguranje?

Besplatno zdravstveno osiguranje se najčešće odnosi na bazično zdravstveno osiguranje koje bi trebao imati svaki građanin RH. Osim njega, postoji i dopunsko te dodatno zdravstveno osiguranje. I dok je besplatno zdravstveno osiguranje opće osiguranje, dopunsko se odnosi na smanjenje troškova koji nastaju prilikom obveznog zdravstvenog osiguranja. Dopunsko zdravstveno osiguranje se odnosi na nadopunu obveznog zdravstvenog osiguranja, najjednostavnije objašnjeno, ono je osiguranje koje će pokriti dio troškova koji mogu nastati tijekom zdravstvene zaštite a ne pokrivaju se s osnovnim oblikom.

Ono znači da ne moramo plaćati participaciju kod liječničkih pregleda, mogući boravak u bolnici ili izdavanje lijekova koji su na recept. Sam naziv dodatno zdravstveno osiguranje nam daje do znanja njegovu svrhu – nudi osiguraniku dodatne usluge kao: Sistematski pregledi, laboratorijske pretrage, dijagnostičke obrade, operativne zahvate, fizikalnu terapiju itd. Ono djeluje kao preventiva u slučaju da nam s nešto dogodi. Dodatni oblik osiguranja se može dogovoriti kod raznih osiguravajućih društva, koja često nude razne pakete usluga.

Zašto je najbolje kombinirati besplatno zdravstveno osiguranje i dopunsko, dodatno zdravstveno osiguranje?

Kada je naše zdravlje u pitanju, nikada ne bi smjeli pristati na nikakve kompromise. Većina navedeno shvati onda kada je nažalost već prekasno. U slučaju da se razbolimo, često ćemo morati podmirivati određene troškove koji se ne mogu pokriti samo s osnovnim zdravstvenim osiguranjem. Kada na besplatno zdravstveno osiguranje dodamo dopunsko zdravstveno koje se može kombinirati s dodatnim oblikom osiguranja, tada dobivamo onu potpunu zaštitu. Zašto je najbolje kombinirati besplatno zdravstveno osiguranje i dopunsko, dodatno zdravstveno osiguranje? Navedenom kombinacijom dobivate najbolju zdravstvenu zaštitu.

Dodatno zdravstveno osiguranje će se pobrinuti da barem jednom godišnje izvršite sistematski pregled koji će pokazati cjelokupnu sliku vašeg zdravstvenog stanja. U slučaju da je potrebno raditi dodatne specijalističke preglede ili laboratorijske/dijagnostičke obrade, tada dodatno osigurane pokriva sve navedene troškove. Bez čekanja u redu možete obaviti sve potrebne preglede, što znači da svoje zdravstveno stanje možete saznati u najbržem mogućem roku. Velika prednost dopunskog oblika osiguranja je ta što izbjegavate liste čekanja i ne morate dobivati liječničke uputnice. Dogovorite svoji dodatni oblik zdravstvenog osiguranja još danas i primijetite veliku razliku o brizi zdravlja.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Priprema obroka s ograničenim proračunom

Priprema obroka s ograničenim proračunom

U današnjem dobu u kojem živimo uz trenutnu ekonomsku krizu i krizu energenata, troškovi života su uvelike porasli. Uz sadašnju plaću koju imamo, postalo je jako teško pokr

Načini uštede novca na odjeći

Načini uštede novca na odjeći

Uz današnje cijene koje su otišle do nebesa, teško je živjeti kao nekada kada je svijet bio u boljem stanju i kada su cijene bile puno normalnije i stabilnije. Prije uz sada&scaro