Tko ima najviše pratitelja na Instagramu

Tko ima najviše pratitelja na Instagramu

Tko ima najviše pratitelja na Instagramu? Što označava broj pratitelja?

Uz razvoj interneta i digitalizacije, društvene mreže postale su fenomen našeg vremena. Danas je aktivnost na društvenim mrežama i sve poruke, slike i videji koji se tamo vrte zapravo jedna velika kulturološka arhiva koja bi jednog dana bila najkorisnija povjesničarima svakodnevnice. Ipak, ne govorimo ovdje o povjesnoj ulozi društvenih mreža, već o brojevima pratitelja. Tko ima najviše pratitelja na Instagramu danas? Ako gledamo rezultate iz proljeća 2021. godine za Hrvatske influencere, najviše pratitelja ima Severina, s čak preko 1. 3 milijuna pratitelja. Opće je poznato da najviše pratitelja na Instagramu imaju pojedinci iz svijeta showbiza. Zato u većini država prevladavaju pjevači, glumci, umjetnici, ali isto tako sportaši, sportske udruge te make up influenceri i dizajneri. Kad je u pitanju instagram, tko ima najviše pratitelja na Instagramu odlučivat će slikovni materijal pošto ova društvena mreža favorizira ovakav stil poruka. Instagram je vrlo vizualna društvena mreža stoga malo mjesta ostavlja za novinare, informatičke influencere i kolumniste.

Tko ima najviše pratitelja na Instagramu? Što uraditi da bismo podigli broj pratitelja?

Tko ima najviše pratitelja na Instagramu određivat će ne samo aktivnost pojedinaca, već i trendovi. Da biste podigli broj pratitelja na svom Instagram profilu, morate znati što je bitno na platformi Instagram. Prvo i vjerojatno najbitnije je redovita aktivnost. Instagram koristi algoritme prema kojima oni koji su aktivniji na toj društvenoj mreži imaju veći vizibilitet. Ukoliko upitate bilokojeg influencera u Hrvatskoj o Instagramu i njihovom radu, reći će kako je najbitnije biti prisutan. Ukoliko niste konstantno aktivni na Instagramu, vrlo lako ispadate iz algoritma te ćete morati ponovo graditi vizibilitet. Tko ima najviše pratitelja na Instagramu sigurno redovito objavljuje nove sadržaje. Osim aktivnosti, bitna je i originalnost. Make up influensera ima puno, ali uspiju oni koji se izdvajaju svojim karakterom ili posebnim pristupom na temu kojom se bave. Instagram je vrlo velika i popularna mreža na kojoj se svatko može probiti, no taj posao nije nimalo lak, a to najbolje znaju oni na vrhu.

Tko ima najviše pratitelja na Instagramu i kakva je demografija pratitelja?

Osim što u Hrvatskoj najviše pratitelja imaju televizijske zvijezde poput Severine ili Elle Dvornik, postoji i veliki udio youtube kreatora. Radi se o više o Gen Z naraštaju koji je vrlo lako prigrlio svijet društvenih mreža. Demografija pratitelja na Instagramu svakako je različita, ali najveći dio upravo otpada na mlađe generacije. Upravo zato najviše pratitelja imaju youtube zvijezde i generalno pojedinci koji su svoju popularnost izgradili putem novih oblika oglašavanja, dok oni stariji, već izgrađeni pojedinci, su na svom instagramu okupili veliki broj pratitelja radi svog rada nevezanog uz Instagram. Tko ima najviše pratitelja na Instagramu zna kako je teško doći do tih brojeva. Ne radi se o mjesecima, već o godinama posla. Čak i najmlađi influenceri na Instagramu svoje pratitelje skupljali su nekoliko godina. Tko ima najviše pratitelja na Instagramu određuje popularnost pojedinca, ali i njegov target audience. Upravo zato mlađe generacije brže statasu na društvenim mrežama u pogledu broja pratitelja.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Što je vpn

Što je vpn

VPN (Virtual Private Network) je tehnologija koja omogućuje sigurnu i privatnu vezu između vašeg uređaja i interneta. VPN stvara enkriptiranu vezu između vašeg uređaja i VPN poslužitelja, što znači da

WhatsApp Marketing: Što trebate znati

WhatsApp Marketing: Što trebate znati

WhatsApp svakako zauzima top mjesto u najkorištenijoj besplatnoj aplikaciji. Iako je primarno kreiran za besplatnu razmjenu online poruka, ubrzo je postao i svojevrsna platforma za digitalni ma