Što je obročna otplata

Što je obročna otplata

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:51
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je obročna otplata i tko ju može koristiti

Živimo u takvome vremenu kada se može činit da život postaje sve skuplji dok naši mjesečni prihodi ostaju isti ili se čak smanjuju. Trenutna situacija sa globalnom pandemijom ostavila je učinka na sve naše živote, a kod nekih se to posebice odrazilo u financijskom smislu. Mnogi građani izgubili su poslove ili im se u najmanju ruku plaća smanjila. No nažalost, smanjenje mjesečnih prihoda nije ostavilo isti učinak i na redovite nužne troškove kao što su hrana, smještaj ili režije. Dok se mnogi snalaze sa svakodnevnim troškovima, velik dio građana dolazi do problema kada žele nabaviti nešto za što je cijena puno veća poput primjerice nabavljanja novog hladnjaka, računala ili čak auta. Takvi veći troškovi mogu uvelike premašivati iznos Vaše mjesečne plaće pa građane zanima što je obročna otplata te imaju li pravo na korištenje te usluge. Saznajte što je obročna otplata i pod kojim uvjetima i Vi možete ostvariti to pravo.

Što je obročna otplata i kako se koristi

Pozamašni iznosi koji su potrebni za neku veću kupovinu poput kupnje nekog kućanskog aparata, vozila ili stana često su preveliki da bi ih većina građana mogla isplatiti odjednom. Nitko si ne može dozvoliti da potroši cijeli iznos mjesečne plaće na jedan uređaj dok se i dalje moraju moći pokritit osnovni životni troškovi poput hrane i smještaja. U takvoj situaciji idealna je opcija korištenje otplate na rate kako bi se veći iznos rasporedio na više manjih obroka koji se mogu bez poteškoća pokriti. Ako Vas zanima što je obročna otplata i možete li ju i Vi koristiti odgovor je da možete, no prvo trebate imati neke preduvjete. Prvo što Vam treba je bankovna kartica, bilo da se radi o kreditnoj kartici ili kartici tekućeg računa koju gotovo svi već posjedujemo. Banka kod koje imate karticu može Vam objasniti što je obročna otplata i koja točno prava imate s obzirom na tip kartice koju imate kod njih.

Što je obročna otplata i gdje se koristi

Posjedovanje kartice tekućeg računa tek je prvi korak koji Vam je potreban da bi saznali što je obročna otplata. Naime, banka Vam treba aktivirati mogućnost korištenja kartice za plaćanje na rate. Da biste ostvarili to pravo, morate za početak imati mogućnost dozvoljenog minusa na svom računu. Dozvoljeni minus lako se može ostvariti ako u banci priložite potvrdu o radnom odnosu no postoje i drugi načini kako se dozvoljeni minus može ostvariti. Za specifične uvjete kod Vaše banke najbolje ih je direktno kontaktirati i raspitati se. Uz dozvoljeni minus, otplata na rate može se aktivirati što Vam može znatno olakšati život i mjesečni financijski trošak. Građani koji su saznali što je obročna otplata znaju da se ta opcija može koristiti na većini prodajnih mjesta u Hrvatskoj, a s obzirom na tip kartice, imate mogućnost biranja otplate u obrocima od 12, 24 ili čak 36 mjeseci. Na mjesečne obroke se ne naplaćuju kamate pa možete lakše nabaviti sve što Vam je potrebno.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Kako do zajma u hitnim situacijama?

Kako do zajma u hitnim situacijama?

Kada se suočimo s neočekivanim financijskim izazovima, često se postavlja pitanje: kako do zajma u hitnim situacijama? U takvim trenucima, brzi online krediti mogu biti idealno rješenje. Ove vrste zaj