Prodaja duga agenciji

Prodaja duga agenciji

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:55
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Prodaja duga agenciji od strane banke

Globalna pandemija unijela je velike promjene u većini naših života. Mnogi od nas morali su se prilagodini na drugačiji način života, a gotovo svi za to mogući poslovi premjestili su se na rad od kuće. Na žalost, kod dijela ljudi posljedice su bile znatno teže pa su tako izgubili svoj posao, a s time i glavni izvor prihoda. Nedostatak posla i plaće može biti veliki udarac na svakoga tko se nađe u takvoj situaciju, a to se posebice krene osjećati kad se krenu gomilati dugovi. Kako se igubi mogućnost pokrivanja mjesečnih troškova, bilo redovnih ili neočekivanih, mnogi građani okreću se kreditima i zaduživanju. Za građane koji nisu u mogućnosti vraćati posuđeni novac, postoji velika šansa da se dogodi prodaja duga agenciji. Banke koje imaju korisnike sa nenaplativim dugovima često se okreću opciji prodaja duga agenciji za smanjenu vrijednost kako bi vratili barem dio novca. Što su agencije na naplatu i što to znači za Vas saznajte ispod.

Prodaja duga agenciji za naplatu

Građani koji zbog nepogodne životne situacije poput gubitka posla, zdravstvenih troškova ili nečekivanih većih kvarova često se odlučuju za uzimanje kredita kod banke ili neke ovlaštene kreditne agencije. Pri sklapanju ugovora o kreditu, obvezujete se na vraćanje duga u određenom roku i po unaprijed dogovorenom iznosu. No ako često se dogodi da građani nakon sklapanja takvog ugovora nisu zapravo u mogućnosti otplaćivati dug na vrijeme ili uopće nakon neke točke. Banka Vas u takvom slučaju proglašava nenaplativim dužnikom pa važe svoje opcije za naisplativije rješenje za njih. Prodaja duga agenciji za naplatu najčešći je izbor banke jer mogu na legalan način prenijeti odgovornost Vašeg duga i prispjelih kamata na agenciju i to uz popust od 20 – 30%. Jedina obveza banke u takvoj situaciju je poslati Vam pismenu obavijest da se napravila prodaja duga agenciji za naplatu. Na takvu odluku nemate prave žalbe tako da se razriješenje duga mora obavljati kroz agenciju koja je preuzela naplatu duga.

Prodaja duga agenciji i što to znači za Vas

Prodaja duga agenciji za Vas u početku ne znači nikakvu veliku promjenu. Ono što se zapravo dogodilo je postupak cesije s kojim je banka prodala dug agenciji te stoga Vi nemate više nikakve obveze prema banci. No dug nije nestao, koliko god da ste prije dugovali dugujete i dalje. Štoviše, zakonom je osigurano da prodajom duga dužnik ne smije imati lošije uvjete nego što je imao. Agencija koja je preuzela Vaš dug krenut će Vas kontaktirati preko poruka, poziva i pismeno kako bi pokušali naplatiti dug i vrlo vjerojatno će Vam ponuditi smanjenje iznosa duga ako ga otplatite u cijelosti. Predugim odugovlačenjem sa vraćanjem duga možete se dovesti u situaciju da se napravi prisilna ovrha na Vašu plaću i mirovinu što znači da se dug automatski naplaćuje sa iznosom do jedne četvrtine Vaše plaće. Prodaja duga agenciji i dalje vas ostavlja u poziciju dužnika stoga je najbolje razriješiti sve dugove čim je prije moguće kako bi spriječili nakupljanje dodatnih troškova.

Tagovi:

Možda će vas zanimati