Prehrana za skidanje kila

Prehrana za skidanje kila

Uvod prehrana za skidanje kila

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), pretilost karakterizira “abnormalno ili prekomjerno nakupljanje tjelesne masti koje može biti štetno za zdravlje”. Stoga je važno djelovati. Kao takva, dijeta za mršavljenje nudi preporuke za mršavljenje i održavanje zdrave težine. Njezin je cilj pružiti tijelu ono što mu treba, kad mu zatreba. Usredotočujući se koja je prava prehrana za skidanje kila, povećavate svoje šanse da smršavite bez frustracija ili lišavanja.

Prehrana za skidanje kila sadrži pet bitnih točaka i one se odnose na: slušanje svojih osjećaje o hrani, promicanje hrane niske energetske vrijednosti, uključivanje više vlakana, izbjegavanje masti, šećera i industrijskih proizvoda te borba protiv sjedilačkog načina života. Dijeta za mršavljenje ima mnoge zdravstvene prednosti: uzima u obzir koncept energetske vrijednosti hrane, omogućuje vam gubitak težine bez osjećaja gladi, frustracije ili umora, ne zahtijeva pretjeranu kontrolu količine konzumirane hrane, ne zahtijeva izračun kalorija itd. Najvažnije pravilo ove prehrane za skidanje kila je da jedete samo kad ste gladni i da prestanete kad se osjećate sito.

Koje namirnice uključuje prehrana za skidanje kila

Ukoliko vas zanima koje namirnice uključuje prehrana za skidanje kila, onda pročitajte ovaj tekst i saznajte sve o tome. Određene kategorije hrane, osim što vas mogu zasititi, zapravo mogu pomoći vašem tijelu da smršavi. Namirnice za mršavljenje vrlo su korisne u sklopu dijetalnog obroka za mršavljenje bez uskraćivanja.

Najbolji način da smršavite i održavate zdravu težinu jest povećati potrošnju zasićene hrane odabrane prema vrijednosti energije. Vrijednost energije uzima u obzir količinu kalorija sadržanih u hrani u odnosu na volumen hrane. Na primjer, morat ćete pojesti nekoliko jabuka da biste unijeli 100 kcal. S druge strane, mala šaka čipsa bit će dovoljna za postizanje istog unosa energije od 100 kcal.

U sklopu ove prehrane stoga se preporučuje konzumacija uglavnom hrane niske vrijednosti energije: voće i povrće, proizvodi od cjelovitih žitarica i mahunarke. Bogati vlaknima, vodom i mikro hranjivim tvarima zasićuju se unoseći vrlo malo kalorija. Vrlo je važno da vaša prehrana za skidanje kila sadrži što više namirnica niske energetske vrijednosti.

Prehrana za skidanje kila i važnost voća i povrća te proteina

Prehrana za skidanje kila nezamisliva je bez konzumacije povrća i voća te proteina. Važno je konzumirati najmanje 5 obroka voća i povrća dnevno kao dio prehrane. Oni su niskokalorični, bogati vlaknima, vodom i antioksidansima. Tanjur bi trebao biti 50% napunjen povrćem. Tako će vaš dijetalni obrok imati puno veće šanse napuniti vas s manje kalorija. Jedna porcija voća i povrća jednaka je: 250 g povrća, 1 zdjela salate, 1 jabuka, 250 g jagoda, 2 kivija, pola dinje itd.

Uz voće i povrće obavezno konzumirajte i dovoljno proteina. Proteini su zasitna hrana, oni čine značajan dio obroka. Oni su vrlo važni u uravnoteženoj prehrani jer osiguravaju stabilnu energiju i sprječavaju osjećaj gladi između obroka. Djeluju pomalo poput regulatora brzine: njihova konzumacija uz svaki obrok daje tijelu energiju tijekom dana.

Da biste smršavili, proteini bi trebali biti 20% ukupnih kalorija. Neke namirnice bogate proteinima uključiti u prehranu za mršavljenje: perad, jaja, riba, krto meso, mliječni proizvodi, mahunarke, soja i tofu itd. Prehrana za skidanje kila biti će uspješna jedino ako slijedite sva pravila vezana uz nju.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Što je clavosan krema

Što je clavosan krema

Gljivice na noktima su jedno od najčešćih bolesti noktiju, te mnogi ljudi s time imaju danas problema. Ne samo što ova bolest noktiju je estetski neugodna, već ujedno može uzrokovati ozbiljne zdravstv

Kako prepoznati gljivice na noktima

Kako prepoznati gljivice na noktima

Gljivice na noktima, koji se još naziva i mikoza nokta, su veoma neugodne i bolne, te su oni najčešća bolest noktiju. Glavni uzrok mikoze nokta su dermatofiti, a to su gljivice koje se hrane keratinom

Kako postići da usne izgledaju punije

Kako postići da usne izgledaju punije

Pune usne oduvijek su se smatrale senzualnim i jednim od simbola ženstvenosti. Iako su oduvijek imale svoje pobornike, za punijim usnama pomamili su se mnogi u posljednje vrijeme kada su ih popularizi