Pravila čovječe ne ljuti se

Pravila čovječe ne ljuti se

Pravila čovječe ne ljuti se, naučite na zabavan način gubiti i pobjeđivati i ne ljutiti se

Preko 113 godina ova društvena igra se igra s jednakim oduševljenjem i među djecom i među odraslima i to širom svijeta. Kvadratna ploča jednostavno oslikana planom igre za 2, 3, 4 ili 6 igrača, jedna kocka označena točkama od 1 – 6 za bacanje, po 4 čunjića za svakog igrača u posebnoj boji i igra može početi. Pravila čovječe ne ljuti se, svrha igre je da se zabavite i naučite na zabavan način gubiti i pobjeđivati i ne ljutiti se. Igra se igra u smjeru kazaljke na satu, svaki igrač ima pravo na jedno bacanje, dobiveni broj na kockici je broj pomicanja čunjića po ploči. Pravila čovječe ne ljuti se, ako vam se kockica okrene na šesticu imate pravo na još jedno bacanje, a neki igrači uporno pokušavaju dobivati ponovljene šestice jer to ubrzava put njihovih čunjića do njihove kuće kao krajnjeg odredišta. Urnebesno je kada vas netko od suigrača sruši baš pred ulazom u kuću, jer tada morate ispočetka, ali tako naučite podnositi poraze.

Pravila čovječe ne ljuti se, svemoćna šestica na kocki diktira igru

Uključenje u igru započinje kada vam se kocka okrene na šesticu. Do prvog uključenja svaki igrač ima pravo na tri bacanja, a ako ne dobije šesticu, predaje kocku slijedećem igraču i dalje opet čeka svoj red. Pravila čovječe ne ljuti se, svemoćna šestica na kocki diktira igru, kada se konačno svi igrači uključe u igru, opet šestica kome se posreći dva ili više puta zaredom omogućava brzo napredovanje prema sigurnim kućama koje su u istoj boji kao i čunjići s kojima igrač igra. Tako se “lov na šestice” na kocki pretvara u paralelnu igru po ploći. Kod šestica zaredom igrač odlučuje želi li napredovati s čunjićem koji je već na putu prema sigurnoj kući ili će u igru uvesti novi, slobodni čunjić. Pravila čovječe ne ljuti se, kada vas neki suigrač sruši na bilo kojem dijelu puta do vaše kuće, taj čunjić je opet izban igre i morate čekati neku novu šesticu da ga ponovo uvedete u igru.

Pravila čovječe ne ljuti se, komjuterska verzija je jednako zabavna za igru, jednako vas vesele pobjede i ljute porazi

Naravno da je internet omogućio i kompjutersku verziju ove zabavne igre. postoje flash varijante za djecu i odrasle i imaju isti cilj, svoje protivnike nadigrati i pobijediti. Pravila čovječe ne ljuti se, komjuterska verzija je jednako zabavna za igru, jednako vas vesele pobjede i ljute porazi, ali sjetite se, igra se zove “ne ljuti se čovječe”, naučite podnijeti poraz. I ovdje u kompjuterskoj verziji kockica diktira tempo napredovanja vaših čunjića prema kući. Kada vam protivnik pojede figuricu baš pred kućom, ne ljutite se, potrudite se vratiti protivniku milo za drago i naljutite vi njega. Pravila čovječe ne ljuti se, svi igrači imaju iste šanse, ali smirenost i koncentracija možda čine vašu ruku smirenijom i sigurnijom dok bacate kocku. Možda u kompjuterskoj igri nedostaje onaj žar direktnog prijateljskog nadmetanja, ali se i u internetskoj igri povezujete sa svojim suigračima, na ovaj ili onaj način. Igrajte, zabavite se i sjetite se da nitko ne pobjeđuje uvijek, kada izgubite, ne ljutite se.

Tagovi:

Možda će vas zanimati