Podjela imovine između braće

Podjela imovine između braće

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 17:22
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Podjela imovine između braće ovisi o vezi s pokojnikom

Obiteljski odnosi mogu poprilično varirati od obitelji do obitelji, no čak i u onim obiteljima gdje su dobri odnosi mogu biti pogođeni nekim oblikom razdora kada dođe do podjele imovine, a posebice kada je u pitanju podjela imovine između braće. Čak i one situacije u kojima vlasnik neke imovine još za vrijeme svog života odredi nasljednike iste često zna na površinu iznijeti mnoga neslaganja i trzavice, pa stoga nije zgorega naučiti o zakonima i pravilima naslijeđivanja, kao i pravima i obvezama koje se imaju kada dođe do ostavinskog postupka. Podjela imovine između braće ovisi i o tome u kojem su odnosu pokojnik i braća koja se raspituju o podjeli imovine. Ponešto su drugačija pravila naslijeđivanja kada su u pitanju pokojnikova braća ili pak je riječ o djeci pokojnika koja su u bratskom odnosu. U svakom slučaju, postoje zakoni koji pokrivaju oba slučaja, no oni se međusobno naravno, ponešto i razlikuju.

Podjela imovine između braće prema oporuci

Podjela imovine nakon smrti neke osobe načelno je mnogo lakša ukoliko je pokojnik za svog života napravio oporuku. No, ni samo postojanje oporuke ne znači da će ostavinski postupak proći brzo i jednostavno, posebice kada je u pitanju podjela imovine između braće. U nekim slučajevima braća koja naslijeđuju imovinu dobivaju jednake djelove, no ponekad je situacija drugačija te je podjela imovine između braće uvjetovana dogovorima nastalim za vrijeme života pokojnika. Ponekad se dogodi da jedno ili više djece brine o roditelju i potpisuje se ugovor o uzdržavanju, zbog kojeg oporuka zvuči drugačije i dijete (ili djeca) koja brinu o roditeljima imaju pravu na veće nasljedstvo kao protuusluga za uzdržavanje. Ukoliko pokojnik za života nije ostavio oporuku, imovinu naslijeđuju zakonski nasljednici i to po određenom redu. Taj red ide na način da imovinu nasljeđuju oni koji su u prvom nasljednom redu, a to su supružnik te djeca pokojnika i to na način da svi dobivaju jednak dio imovine.

Podjela imovine između braće pokojnika

Ukoliko pokojnik nije imao nasljednika, tada se imovina dijeli na nešto drugačiji način. Tada se imovina dijeli, ukoliko nije postojala oporuka za života, na način da pola imovine ide bračnom ili izvanbračnom partneru, dok druga polovica ide roditeljima pokojnika. Ukoliko pokojnik nema bračnog partnera, a nisu mu živi ni roditelji, imovina se dijeli na način da ta imovina ide drugom nasljednom redu, što su braća i sestre te njihovi potomci. U tom slučaju je podjela imovine između braće pokojnika napravljena na način da svakome ide jednak dio. Zakoni su poprilično jasni i podjela imovine između braće najčešće je podijeljena na jednake djelove ukoliko oporuke nije bilo. Međutim, oporuka može promijeniti taj način podjele i nasljednici se s njom ne moraju nužno slagati. Čak i uz postojanje oporuke, prema zakonu postoji određeni broj ljudi koje se smatra nužnim nasljednicima koji imaju pravo na nužni dio, bez obzira što stoji u oporuci.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Kako do zajma u hitnim situacijama?

Kako do zajma u hitnim situacijama?

Kada se suočimo s neočekivanim financijskim izazovima, često se postavlja pitanje: kako do zajma u hitnim situacijama? U takvim trenucima, brzi online krediti mogu biti idealno rješenje. Ove vrste zaj