Najpoznatije plaže u Dalmaciji

Najpoznatije plaže u Dalmaciji

Plaže Zadar

Grad Zadar ima mnogobrojne plaže. Grad je pretvoren u otvoreno kupalište zahvaljujući više gradskih plaža. Na Kolovarama se nalazi gradski morski bazen, a zadarska riva je poznata po ljepoti i čistoći te je omiljeno mjesto za šetnju i kupanje mladih. Punta Bajlo se nalazi u pravcu Kolovara, a Borik ima aquapark i plažne barove. Diklo je obala koja je cijelom dužinom pogodna za kupanje, a Vitrenjak je plaža naslonjena na marinu s igralištem za djecu. Petrčane je prigradsko mjesto s brojnim šljunčanim, pješčanim i betoniranim plažama, a obala je dugačka gotovo 5 kilometara. Plići dijelovi obale su pogodni za djecu, dok su strmiji i dublji dijelovi plaže zahvalniji za one željne dinamičnijeg uživanja u čistom moru.

Plaže Split

Split ima mnoge poznate plaže. Radisson Blu Resort Split upravlja jednom od najbolje održavanih plaža u Splitu. Šljunčana plaža nije prirodna, ali je opremljena ležaljkama i suncobranima, a postoji i VIP platforma. Plaža je čista, a more bistro. Ako tražite gužvu, tu je Bačvice, glavna gradska plaža, sa mnogo ležaljki i suncobrana. Tu se igra picigin, a u sezoni je to jedna od najvažnijih točaka noćnog života u gradu. Šljunčana plaža ispod Galerije Meštrović i južnih padina Marjana je mjesto za upoznavanje ljudi, a more je čisto. Kašjun je još jedna marjanska plaža, sa skoro savršenom pozicijom. More je čisto, a plaža nije pretrpana. Uz more su i kafići, a nedavno je dobila koncesionara, pa se sada tamo može naći nešto zanimljivih sadržaja. U blizini je i jedina splitska nudistička plaža. Radisson Blu Resort Split upravlja jednom od najbolje održavanih plaža u Splitu, a Bačvice je glavna gradska plaža. Šljunčana plaža ispod Galerije Meštrović i južnih padina Marjana je mjesto za upoznavanje ljudi, a Kašjun je još jedna marjanska plaža. More je čisto, a plaža nije pretrpana. Uz more su i kafići, a nedavno je dobila koncesionara, pa se sada tamo može naći nešto zanimljivih sadržaja. U blizini je i jedina splitska nudistička plaža. Bačvice je glavna gradska plaža, sa mnogo ležaljki i suncobrana, a tu se igra picigin. U sezoni je to jedna od najvažnijih točaka noćnog života u gradu, a more je pristojne čistoće. Kašjun je još jedna marjanska plaža, sa skoro savršenom pozicijom. Do nje se može doći pješice, autobusom, automobilom ili biciklom. More je čisto, a plaža nije pretrpana. Uz more su i kafići, a nedavno je dobila koncesionara, pa se sada tamo može naći nešto zanimljivih sadržaja. Pogled iz mora je iznenađujuće lijep, s Marjanom u punoj ljepoti, sa svojom borovom šumom, crkvicama, stijenama. To je mjesto za rekreaciju, odmor i zabavu.

Plaže Biograd na moru

Plaža Crvena luka se nalazi u uvučenoj pješčanoj uvali, a dolazak je moguć morem ili kopnom preko plaže Kumenat. Uvala je prepuna usidrenih brodica, a plaža nudi kvalitetnu ugostiteljsku ponudu i adekvatne sadržaje za cjelodnevni boravak obitelji. Plaža Soline u Biogradu okružena je borovom šumom, a u njoj se nalazi umjetno stvorena šljunčano-pješčana uvala koja je popularna među obiteljima s malom djecom. More je plitko, ali u ljetnim mjesecima zbog velikog broja ljudi stvara se gužva. Uz plažu se nalaze ugostiteljski objekti, teren za odbojku na pijesku, tuševi i kabine za presvlačenje. Plaža Bošana u Biograd na moru je šljunčana plaža udaljena 10 minuta laganog hoda od centra grada. Na njoj se nalaze ugostiteljski objekti, pješčano igralište, aqua park, odbojkaški teren na pijesku, mogućnost najma brodica, pedalina, ležaljki ili suncobrana, a od 2009. godine ima oznaku „Plava zastava“.

Tagovi:

Možda će vas zanimati