Najbolje banke u Bugarskoj

Najbolje banke u Bugarskoj

Centralna banka i najbolje banke u Bugarskoj

Ako želite znati nešto više o centralnoj banci i o tome koje su najbolje banke u Bugarskoj onda pročitajte ovaj tekst i saznajte sve o tome. Bugarska nacionalna banka djeluje kao centralna monetarna institucija u Bugarskoj. U 2007. godini Centralna banka Bugarske postala je punopravni član Europskog sustava centralnih banaka. U navedenoj organizaciji Centralna banka Bugarske sudjeluje ravnopravno u svim odlukama vezanim za banke i financijski sektor unutar Europske unije.

Ona također nadgleda i kontrolira rad komercijalnih banaka u Bugarskoj te donosi monetarnu politiku. Ona također održava stabilnost domaće valute. 2020. Moodys agencija za kreditni rejting procijenila je rast rejtinga Centralne banke Bugarske. Procjenjuje da će u 2021. bugarska ekonomija doživjeti rast, nakon pada u 2020. godini i globalne krize koja vlada svijetom u svim zemljama. Sada kada znate što je centralna banka Bugarske, pročitajte ostatak teksta i saznajte koje su najbolje banke u Bugarskoj i kako se možete zaposliti kod njih.

Najbolje banke u Bugarskoj su Unicredit Bulbank i DSK banka

Za Unicredit Bulbank i DSK banku mnogi smatraju da su upravo one najbolje banke u Bugarskoj. Naime, Unicredit Bulbank osnovana je 2007. godine kao posljedica spajanja tri banke pod vlasništvom Unicredit grupe, a te banke su: Bulbank, Hebros bank i Holcim. Unicredit Bulbank je najveća od svih banaka u Bugarskoj u smislu primanja, depozita i kredita te po snazi dioničara. Sjedište Unicredit Bulbank je u glavnom gradu Bugarske Sofiji.

Navedena banka zapošljava 4. 200 zaposlenika i na prostoru Bugarske postoji 170 poslovnica Unicredit Bulbanke. S druge strane DSK banka osnovana je 1951. godine. Njezina primarna zadaća je kreditiranje individualaca te korporacija u Bugarskoj. DSK banka posluje kao zamjena OTP banke, jedne od najvećih samostalnih financijskih firmi u centralnoj i istočnoj Europi. Navedenoj banci sjedište je također u glavnom gradu Sofiji te zapošljava oko 6. 700 zaposlenika u oko 300 poslovnica koje posjeduje diljem Bugarske. Ako želite znati koje su druge najbolje banke u Bugarskoj, onda pročitajte nastavak teksta.

Najbolje banke u Bugarskoj su Prva investicijska banka i Post banka te Ujedinjena Bugarska banka

Postoje određeni stručnjaci koji smatraju da su najbolje banke u Bugarskoj Prva investicijska banka, Post banka te Ujedinjena Bugarska banka. Prva investicijska banka nudi široku lepezu financijskih proizvoda i usluga individualnim i korporacijskim klijentima. Osnovana 1993., Prva investicijska banka je najveća lokalna banka u Bugarskoj. Zapošljava 3. 200 zaposlenika te posjeduje oko stotinjak poslovnica diljem Bugarske. Post banka nudi zajmove, investicijske usluge i korporativne bankovne usluge.

Osnovana je kroz lokalno i međunarodno tržište. Ujedinjena Bugarska banka osnovana je 1992. godine i to putem ujedinjena dvadeset i dvije regionalne komercijalne banke u Bugarskoj. Privatizirana je 1997. godine, Ujedinjena Bugarska banka posjeduje licencu za domaće i strane bankovne i financijske poslove.

Sjedište Ujedinjene Bugarske banke nalazi se u glavnom gradu Sofiji te zapošljava 2. 800 zaposlenika u 190 poslovnica diljem Bugarske. Naveden banke zajedno su ostvarile neto dobit u iznosu oko 300 milijuna bugarskih Leva. Zajednička imovina ovih banaka iznosi oko trideset i pet milijardi bugarskih Leva. Detaljnije informacije koje su najbolje banke u Bugarskoj možete pronaći na credit24.bg.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Treba mi novac odmah

Treba mi novac odmah

Bez obzira na to s čim se bavite u životu, novac vam je potreban na svakodnevnoj bazi. Sve u životu košta, bilo da se radi o najosnovnijim potrebama kao što su hrana i krov nad glavom il

Mali krediti

Mali krediti

Svakodnevno se povećava broj ljudi koji spajaju kraj s krajem i odbrojavaju dane do sljedeće plaće. Troškovi života konstantni su, a razni računi uredno dolaze na kućnu adresu, no to su tro&sca

Zajam preko interneta

Zajam preko interneta

Novac nam je svima potreban u životu. Možemo slobodno reći da novac nije jedina bitna životna stavka ali svi smo svjesni da je i te kako nužan kako bi imali ugodan i zadovoljavajući život. Činjenica j