Koliko košta bubreg

Koliko košta bubreg

Koliko košta bubreg,, kada banka doniranih organa nema bubreg za vas, crno tržište organa cvjeta

Transplantacija organa je otvorila jedno posve novo područje u medicini, a banke doniranih organaa su mnogim teško polesnim pacijentima jedina nada za život. Bubrezi su možda, statistički gledano najpresađivaniji organi, dijelom i zbog toga što su to parni organi, pa ih je je jednostavno više. Koliko košta bubreg, kada banka doniranih organa nema bubreg za vas, crno tržište organa cvjeta, a svi znaju da je svaki čovjek za zdravlje spreman platiti svaku cijenu. Ilegalna prodaja bubrega podiže cijenu dragocijenom bubregu koji vam život spašava u milijunske visine. U zapadnom, razvijenom svijetu pojedinac može prodati krv, bubreg, spermu, a žene mogu prodavati jajne stanice i to se radi vrlo selektirano od žena posebnih karakteristika su jajne stanice na većoj cijeni. Koliko košta bubreg, bolestan čovjek ne pita nego gleda da skupi novac i kupi si još malo života, ali pita onaj koji je spreman prodati svoj bubreg. O otkupu organa koje provode razne istraživačke fondacije i privatne banke organa malo se zna.

Koliko košta bubreg, kupovina, prodaja i krađa organa

Čak i donorski sustav koji je savršeno zamišljen i osmišljen može imati takozvanih crnih rupa i sivih zona, a liste prioriteta za dodjelu doniranih organa bolesnim ljudima su uvijek sumnjive jer se stalno pitaju kad će već jedanput oni doći na red. Koliko košta bubreg, kupovina, prodaja i krađa organa, sve je to povezano i isprepletenu, a u crnu statistiku krijumčarenja organa su anonimno uključeni i mnogi liječnici, jer ne vade bubrege mesari, bubreg mora biti pravilno izvađen i pohranjen i što prije dostavljen primatelju u stanju pogodnom za transplantaciju. Sa jednim zdravim bubregom se može živjeti, zato neki ljudi koji zapadnu u krajnji egzistencijalni očaj spremno prodaju svoj bubreg da bi spasili svoj i opstanak svoje obitelji, ali i taj bubreg mora izvaditi stručni kirurg, kao što ga stručnjak treba i transplantirati primatelju. Koliko košta bubreg, kome se plaća, tko plaća prvog kirurga, tko je sve u tom crnom ilegalnom lancu, to je tema za film.

Koliko košta bubreg, na slobodnom tržištu sve je na prodaju i sve se može kupiti, a posrednici zarađuju najviše

Najviše ilegalnih i krijumčarenih organa je iz zemalja trećeg svijeta, ali ta trgovina cvjeta u cijelom svijetu. Kao što su mnoga posvajanja beba zapravo prikrivena trgovina djecom, tako su i transplatacije potražnjom za organima ljudsko tijelo i njegove dijelove učinile robom na tržištu. Koliko košta bubreg, na slobodnom tržištu sve je na prodaju i sve se može kupiti, a posrednici zarađuju najviše, naravno, dinamiku tog tržišta diktira potražnja, kao i kod svih ostalih roba kojima se trguje. Postoje dobavljači informacija o tome kakav bubreg se traži, postoje oni koji nalaze traženog pogodnog davatelja, postoje kirurzi koji obrađuju davatelja i drugi koji transplantiraju dobiveni bubreg, zatim ekipe koje se brinu za hitnu dostavu pod sigurnim uvjetima i posrednik ili menadžer koji sve to koordinira i svi moraju zaraditi, a posrednik najviše. Koliko košta bubreg, ovisno odakle dolazi bubreg, ali to mogu biti zbilja milijunske vrijednosti, ali cijenu zdravlja svaki čovjek je spreman platiti.

Tagovi:

Možda će vas zanimati