Koji zubi najviše bole bebe

Koji zubi najviše bole bebe

Koji zubi najviše bole bebe, prvi zubići su najveća muka i za bebu i za mamu

Negdje između 4 i 8 mjeseca bebinog života, većina beba postaju plačljive, razdražljive, stalno i obilno sline, zbog čega mogu dobiti i iritantan osip po obraščićima i bradi, a sve to brižne roditelje, a naročito zabrinute majke spravlja u pravi stres i žalost jer ne znaju kako pomoći svojoj bebi. Prvi zubići najviše bole, kasnije se majke izvješte i nađu načina kako pomoći svojim bebama. Koji zubi najviše bole bebe, to je bar jasno, oni koji tek izbijaju, ako ste već zaboravili kako je bilo s prva dva donja zubića, gornje jedinice će opet donijeti plač, razdražljivost, nesanicu, ugrize, a možda i temperaturu. Koji zubi najviše bole bebe, e o tome će vam svaka mama ispričati drugačiju priču. Ima i onih rijetkih, sretnih mama koje samo otkriju da su se prvi zubiči pojavili bez svih ovih bolnih simptoma, no, to su ipak rijetki slučajevi. NIcanje prvih zubića kod beba je bolan i mučan proces.

Koji zubi najviše bole bebe, nicanje zubića u parovima i vremenskim razmacima

Kada mama zna kojim redoslijedom teče nicanje zubića i u kojim vremenskim intervalima lakše će pomoći svojoj bebi. Koji zubi najviše bole bebe, nicanje zubića je individualno, ali kronološki ipak slično kod većine beba. Prvi par su donje jedinice koje izbijaju između 4 i 7 mjeseca bebina života, gornji par jedinica niče između 8 i 12 mjeseca, gornje dvojke se pojavljuju između 9 i 13 mjeseca, a donje dvojke od 10 – 16 mjeseca, prvi gornji kutnjaci od 13 – 13 mjeseca, a prvi donji kutnjaci od 14 – 18 mjeseca, očnjaci dolaze nakon kutnjaka i to prvo gornji od 16 – 22 mjeseca, a donji od 17 – 23 mjeseca. Koji zubi najviše bole bebe, nicanje zubića je individualno, ali kronološki ipak slično kod većine beba, a stražnji kutnjaci se pojavljuju zadnji i to prvo donji, a zatim gornji u dobi od 23 – 33 mjeseca. Bolne su to epizode u životu bebe i stresne za roditelje, pa su ovi razmaci i faze dobrodošli predah do slijedeće boli.

Koji zubi najviše bole bebe, kako pomoći bebi da što bezbolnije prođe kroz to bolno nicanje zubića

Kao što beba i mama moraju prebroditi porođajne boli, tako moraju nekako proći i kroz ovo bolno bicanje zubića. Koji zubi najviše bole bebe, kako pomoći bebi da što bezbolnije prođe kroz to bolno nicanje zubića. Na tržištu je cijeli niz gumenih igračaka, gumenih četkica za zube, koje bebe rado grizu i žvaču i tako same sebi masiraju desni, gelovi za masiranje desni, pomaže i mokra zaleđena krpica koju će beba radi grckati, hladiti si desni i smanjizi bol, komadić ohlađene ili smrznute banane ako je beba dovoljno velika postiže isti učinak. Koji zubi najviše bole bebe, mnoge mame masiraju desni raznim apotekarskim kapima, čajem od kadulje, uljem od klinčića ili čak limunovim sokom da bebi desni utrnu i manje bole, a i da ih manje grizu za bradavice, ako još uvijek doje. POnekada roditelji moraju od pedijatra zatražiti lijek protiv bolova za bebe, naročito ako nicanje zubi prati povišena temperatura, curenje nosa, odbijanje hrane.

Tagovi:

Možda će vas zanimati