Kako započeti mail

Kako započeti mail

Kako započeti mail? Osnove internetske kulture.

Slanje mailova događa se svake minute, svake sekunde i to bilogdje na svijetu. Gotovo pa smo već navikli slati mailove svakodnevno i ne predstavlja nam to problem. Ipak, dio nas nije siguran na koji se način treba poslati mail da bi on izgledao ozbiljno i suvislo. Kako započeti mail? Pitanje o kojem bi se više trebalo pisati iako to nije slučaj. Ukoliko pišete mail službenoj osobi ili s nekim poslovnim karakterom, osnove internetske kulture svakako će ostaviti dobar prvi dojam. Kako započeti mail? Uvijek u formatu da se na početku lijepo obratite osobi, a tek onda nastavite pisati. Jedan primjer normalnog i neutralog maila može glasiti: “Poštovani, moje ime je xy i javljam Vam se u vezi xyz. ” U ovom modelu predstavili ste se, rekli što trebate i niste okolišali. Početi mail s “Poštovani” je najneutralniji oblik. Ukoliko znate kome šaljete mail, možete dodati rodni sufix: “Poštovani/Poštovana” te dodati prezime osobe ukoliko se radi formalnom mailu.

Kako započeti mail? Na što pripaziti?

Kod pisanja mailova vrlo je bitno da se pokažete kao pristojna i kulturna osoba. To najviše igra ulogu ukoliko šaljete mail nekome tko Vas nikad nije upoznao i ukoliko je mail poslovnog karaktera. Ukoliko se nadate pozivivnom odazivu na Vaš upit ili zahtjev, pokazivajući da znate osnove informatičke pismenosti može rezultirati pozitivnim ishodom. Kako započeti mail se ne uči u školama (osim u nekima), ostaje na ljudima da se sami snađu. Ipak, danas je većina dovoljno informatički pismena i zna složiti normalan mail. Da biste ostavili još bolji dojam, posebnu pozornost pripazite na pravopis. Mnogi pojedinci u Hrvatskoj smatraju da je pravopis manje važan od ostalog, ali možemo Vam garantirati da ukoliko pišete mailove bez pravopisnih greški ostavit ćete bolji dojam ne samo na one koji smatraju da je pravopis bitan, već i kod onih koji to ne misle. Pravopisno ispravnim mailovima ostavljate ozbiljniji dojam. Kako započeti mail pitate se? Uz pravopisnu ispravnost i osnove informatičke pismenosti.

Kako započeti mail, a kako ga završiti?

Kraj e maila je također bitan i može pokazati koliko ste pismeni ili formalni. Na kraju maila možete koristiti neke poznate predloške koji uvijek prolaze. Pričamo o: “Srdačan pozdrav”, “Unaprijed hvala”, “Ugodan dan” i slično. Nakon što ste završili mail s jednom ovakvom porukom, stavite zarez, ostavite red prazan i na kraju nadopišite svoje ime. Osim imena možete staviti i svoju poslovnu titulu ukoliko pišete u ime neke tvrtke ili udruge. Neki ostavljaju i broj telefona i adresu tvrtke. Sve ove informacije možete ostaviti i time ćete dati dojam da niste poslali mail u roku jedne sekunde neobazirući se na pravila. Kako započeti mail, tako ga treba i završiti. Ukoliko planirate postići poslovni uspjeh, osnove pisanja mailova svakako morate usavršiti. Također, treba znati da to nije nikakva znanstvena fantastika i vještina je koju se lako nauči. Ukoliko Vas muči pravopis, postoje portali koji mogu provjeriti Vašu pismenost umjesto Vas. Kako započeti mail? Mislim da smo Vam da sve potrebne informacije.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Što je vpn

Što je vpn

VPN (Virtual Private Network) je tehnologija koja omogućuje sigurnu i privatnu vezu između vašeg uređaja i interneta. VPN stvara enkriptiranu vezu između vašeg uređaja i VPN poslužitelja, što znači da

WhatsApp Marketing: Što trebate znati

WhatsApp Marketing: Što trebate znati

WhatsApp svakako zauzima top mjesto u najkorištenijoj besplatnoj aplikaciji. Iako je primarno kreiran za besplatnu razmjenu online poruka, ubrzo je postao i svojevrsna platforma za digitalni ma