Kako se igra uno

Kako se igra uno

Kako se igra uno, 108 karata u 4 boje, plus 32 dodatne karte i kompliciranim pravilima

Ova kartaška igra dolazi iz Amerike i sastoji se od zanimljivog rasporeda i značenja karata, a oko pravila igranja ove igre se svađaju suigrači širom svijeta. Uno uspijeva posvađati cijele familije oko pravila igranja, a u polemike oko pravila se na twiteru uključio i sam kreator igre sa stvarnim pravilima. Kako se igra uno, 108 karata u 4 boje; plava, crvena, žuta i zelena, svaka boja 19 karata označene brojevima od 0 – 9 i slovima, plus 32 dodatne karte i kompliciranim pravilima za igranje. Kako se igra uno, moramo upoznati i 8 karata označene ka +2, po dvije u svakoj boji, 8 karata za promjenu smjera, po dvije u svakoj boji, 8 karata za preskok igrača koji je na redu za igru, po dvije u svakoj boji, pa 4 kartekarte pa promjenu boje (wild) i 4 karte wild four, koju ako dobijete u dijeljenju vraćate u špil. Tek smo upoznali špil i već zvuči složeno i komplicirano.

Kako se igra uno, dijeljenje, igra , završnica i razni trikovi

Kreatori igre preporučuju da se držite službenih pravila koja dobijete uz igru i kolikogod vam trikovi koje smišljate i koristite u igri bili zabavni, držite se službenih pravila. Kako se igra uno, dijeljenje, igra, završnica i razni trikovi koji se nikako ne preporučuju. Špil na sredini stola treba biti okrenut licem prema dolje, a svi igrači uzimaju po jednu kartu, onaj igrač koji dobije numerički najjaču kartu je djelitelj koji svakom igraču dijeli jednu po jednu kartu, sve dok svi nemaju po 7 karata, koje trebaju složiti po boji. Ostatak karata se stavlja na sredinu stola, s tim da se gornja stavi pored te hrpe licem prema gore. Kako se igra uno, igru započinje igrač s lijeva od djelitelja polaže svoju prvu kartu koja se mora slagati sa onom okrenutom kartom u sredini po boji, broju ili značenju. Ako igra započinje nekom od specijalnih karata, postupa se prema njezinom značenju.

Kako se igra uno, značenja specijalnih karata i njihov utjecaj na igru

Svakako prvo dobro upoznahte špil i posebna značenja dodatnih karata, Kada je prva karta u igri wild draw four (+4), vraćate je u špil i izvlačite drugu kartu. Ako igru otvara karta wild (+2), igrač slijeva djelitelju bira boju i baca kartu. Kako se igra uno, dijeljenje, igra, završnica i razni trikovi, ne možete dupliranjem + karata natjerati suigrače da vuku više novih karata, jer to su najčešći trikovi koji krše službena pravila uno kartaške igre. Kada je početna karta draw two (+2), igrač slijeva djelitelju mora uzeti 2 karte, a igru nastavlja sljedeći igrač. Ako je prva karta promjena smjera (reverse(, igru započinje djelitelj, a nastavlja igrač desno od njega. Karta za preskakanje igrača (skip) na počketu igre je znak da igrač lijevo od djelitelja ne igra, njega se preskače i igra sljedeći igrač. Kako se igra uno, prema službenim pravilima koja je postavio kreator igre i tada je beskrajno zabavno i nema razloga za svađu.

Tagovi:

Možda će vas zanimati