Kako prestati biti jamac za kredit

Kako prestati biti jamac za kredit

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 16:56
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako prestati biti jamac za kredit i kako on funkcionira

Prva asocijacija kada je riječ jamac u pitanju najčešće su krediti. Krediti uz jamce najčešće u se dizali pred 10ak godina, no to ne znači da takvi krediti ne postoje i danas. Ukoliko ne znate kako funkcionira kredit uz jamce za isti, riječ je o dizanju kredita u banci na način da osim osobe koja podiže kredit bude i jedna ili više osoba koji će biti jamci ukoliko iz bilo kojeg razloga osoba na koju glasi kredit ne može otplatiti ratu kredita ili više njih, pa onda njima sjeda naplata istog. Biti jamac za kredit može biti riskantna uloga te nisu rijetki slučajevi gdje su se međuljudski odnosi pokvarili zbog toga. Kako prestati biti jamac za kredit pitanje je nasamarenih ljudi jer otplata tuđih dugova može imati izrazito negativan utjecaj na život jamca. Kako prestati biti jamac za kredit i postoji li mogućnost izlaska iz te funkcije saznajte u nastavku ovog teksta.

Kako prestati biti jamac za kredit i može li se to napraviti

Ponekad se dogodilo da osobi koja je podigla kredit zbilja zagusti i nije u stanju pokriti ratu kredita, pa tada naplata duga dođe jamcu. Iako to može biti nezgodna situacija, ovisno o međuljudskim odnosima, situacija se može razriješiti. No, ponekad se dogodi da dužnik za kredit namjerno prestane plaćati svoje rate kredita i tada je jamac taj s čijeg se računa uzima novac kako bi se pokrili dugovi rate kredita. Takve situacije zasigurno se ne sviđaju jamcima i naravno da ih zanima načini kako prestati biti jamac za kredit, jer nitko ne bi trebao plaćati tuđe dugove. Kako prestati biti jamac za kredit moguće je, iako se o tome ne piše često. Prestanak bivanja jamcem moguć je, no zapravo se to rijetko događa. Taj postupak varira od banke do banke, te je stoga važno potražiti uvjete poslovanja banke i vidjeti na koji način bi se kreditno dugovanje moglo otplatiti, a da to nije novac s računa jamca. Zato su danas popularne online uluge kreditiranja kao što to nudi credit24.bg gdje vam jamac nije potreban i puno jednostavnije dolazite do željenog novca.

Kako prestati biti jamac za kredit i spriječiti gubitak novca

Kako prestati biti jamac za kredit najčešće funkcionira na način da se, ukoliko postoji više jamaca, naplata dugovanja prebaci s jednog jamca na drugog. Ukoliko postoji samo jedan jamac, kako prestati biti jamac za kredit ovisi o osiguranju naplate pa tako za naplatu duga može doći u obzir polica osiguranja, depozit ili neki drugi način osiguranja. No, kako bi to uopće bilo moguće, potrebno je u banku doći s nositeljem kredita. Nositelj kredita bi u tom slučaju trebao ponuditi banci neki alternativni način naplate kredita koji je najčešće u jednom od prethodno navedenih oblika. Za detaljne informacije o tome kako prestati biti jamac najbolje je kontaktirati matičnu banku u kojoj je kredit podignut te iz prve ruke saznati koji su njihovi uvjeti za micanje jamaca s liste sudužnika. Biti jamac za kredit nezgodna je pozicija oduvijek, a posebice u današnja nestabilna vremena te prije stupanja u takav odnos i potpisivanja ugovora, dobro promislite je li to uloga za Vas.
Tagovi:

Možda će vas zanimati

Kako do zajma u hitnim situacijama?

Kako do zajma u hitnim situacijama?

Kada se suočimo s neočekivanim financijskim izazovima, često se postavlja pitanje: kako do zajma u hitnim situacijama? U takvim trenucima, brzi online krediti mogu biti idealno rješenje. Ove vrste zaj