Kako povezati laptop na wifi

Kako povezati laptop na wifi

Kako povezati laptop na wifi bez puno muke?

Danas je laptop bez pristupa internetu ostao bez većine svoje funkcije. Da bismo obavili većinu poslova na laptopu moramo biti spojeni na mrežu. Kako povezati laptop na wifi? Da biste si osigurali internetsku vezu potreban Vam je bežićni ruter i wireless adapter u laptopu. Wireless adapteri su danas standardni dio opreme većine laptopa. Kako biste se priključili na wifi potrebno je otvoriti postavke mreže koje možete pronaći u control panelu, ali i na task baru u donjem desnom kutku Vašeg desktopa. Potražite mrežu na koju se želite spojiti, upišite šifru i spremni se za surfanje. Ukoliko internet veza nije stabilna, moguće da ste fizički predaleko od rutera ili je signal slab. Riješite taj problem restartiranjem rutera i postavki kao prvu opciju. Kako povezati laptop na wifi? Vrlo jednostavno. Ovo nije teška informatička zadaća za koju će Vam trebati netko mlađi iz obitelji. U par koraka spojite svoj laptop na internet samostalno.

Kako povezati laptop na wifi? Što je wireless adapter?

Laptopi koji nemaju ugrađeni wireless adapter zahtjevaju da jedan takav kupite prije nego što se spojite na internet. Kad su u pitanju stolna računala, wireless adapteri su ovdje rjeđe uključeni. Ukoliko preko stolnog računala se spajate na internet, razmotrite i opciju kupovanja optičkog kabla preko kojeg se možete žično spojiti na mrežu. Žična veza je stabilnija i čvršća, a potrebna je za velike prijenose prometa (ukoliko skidate veliki sadržaj s interneta, pratite streamove i slično. ). Inače, wireless adaptere danas možete pronaći u svim specijaliziranim dućanima po vrlo niskim cijenama. Ovakvi adapter mogu se pronaći ispod 100 kn u većini dućana koji prodaju tehnološku opremu. Kako povezati laptop na wifi? Uz wifi adapter lako i jednostavno. Cijene adaptera mogu se razlikovati, no iz našeg iskustva svaki adapter radi i funkcionira dostatno. Kako povezati laptop na wifi? Uz wifi adapter ćete ovaj posao obaviti vrlo lako, a sam proces instalacije adaptera je vrlo intuitivan.

Kako povezati laptop na wifi? Na što pripaziti?

Podrazumijeva se da laptop želite spojiti na vlastitu mrežu. Za nju ste dobili password koji ste kasnije mogli mijenjati. Ukoliko ste mijenjali password za Vaš wifi, naša preporuka je da držite takav password kompliciranim, a ne jednostavnim pojmom kao što je “TenaMario<3" ili slično. Koristite više znakova, tiskana i mala slova te brojeve. Kako povezati laptop na wifi? Uz šifru koja je komplicirana smanjujete šanse da se netko prikopča na Vašu mrežu. Ukoliko mijenjate originalan password za svoj wifi, držite ga kompleksim. Kako povezati laptop na wifi? Ovo je nešto što možete napraviti sami i bez pomoći mlađih ukućana. Jednostavno uključite laptop, u donjem desnom kutku pronađite postavke mreže, uđite u izbornik i odaberite mrežu na koju se želite priključiti. Ukucajte password i pričekajte 30 sekundi dok se učita. Nakon toga trebali biste biti obavješteni da ste spojeni na mrežu i u tom trenu imate pristup internetu. Laptopi bez interneta ne mogu puno, spojite se sami na wifi i surfajte kad god poželite!

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Što je vpn

Što je vpn

VPN (Virtual Private Network) je tehnologija koja omogućuje sigurnu i privatnu vezu između vašeg uređaja i interneta. VPN stvara enkriptiranu vezu između vašeg uređaja i VPN poslužitelja, što znači da

WhatsApp Marketing: Što trebate znati

WhatsApp Marketing: Što trebate znati

WhatsApp svakako zauzima top mjesto u najkorištenijoj besplatnoj aplikaciji. Iako je primarno kreiran za besplatnu razmjenu online poruka, ubrzo je postao i svojevrsna platforma za digitalni ma