Kako popraviti slušalice

Kako popraviti slušalice

Kako popraviti slušalice? Komad opreme kojeg stalno zamjenjujemo

Slušalice su svoju popularnost dobile još u 90-ima, a i danas imaju važnu ulogu kod svih koji voze, hodaju ili koriste javni prijevoz. Uloga slušalica najviše se odnosi na korištenje dok smo u pokretu jer na taj način možemo slušati vijesti, uživati u glazbi i skratiti svoj put od točke A do točke B. Isto tako, slušalice omogućuju da se javljamo na pozive dok smo u autu, a da ne riskiramo kazne od policije. Ipak, ovaj komad opreme stalno se kvari pa je logično pitanje: “Kako popraviti slušalice? ” Da biste popravljali slušalice, potrebno je imati osnovno znanje o mehanikama koje koriste proizvođači. Ukratko rečeno, slušalice koje danas kupujemo dolaze u dvije kategorije: jedne su one koje su izrazito jeftine i kvare se unutar 6 mjeseci, druge su vrlo skupe i traju više godina. Kako popraviti slušalice obje kategorije? Na ta pitanja pokušat ćemo odgovoriti u ovom članku i pomoći Vam!

Kako popraviti slušalice i isplati li nam se uopće?

Kad su u pitanju regularne slušalice koje danas možete lako pronaći u svakom dućanu, popravak takvih se zapravo i ne isplati. Takve slušalice nisu visoke kvalitete i vrlo su osjetljive na udarce, padove ili često korištenje. Ljudi koji koriste slušalice svakodnevno znaju već da neće potrajati više od godinu dana. Najčešći problem koji se dogodi jest da se izgubi kontakt na jednoj slušalici i onda imamo poluefektivnu opremu. U tom slučaju možete rastvoriti slušalice i ustanoviti koji dio se odvojio te ga pokušati ponovo vratiti na mjesto. Ipak, ta metoda ne garantira da slušalice već pri prvom padu ili motanju ponovo ne izgube kontakt. Ustvari, ono što želimo reći jest da “Kako popraviti slušalice? ” nije pitanje koje si trebate postavljat ukoliko kupujete generične slušalice u dućanima do 100 kn vrijednosti. Kako popraviti slušalice iznad 100 kn? Tu je priča nešto drukčija. Najbitnije je znati da je ovo komad opreme koji se lako kvari.

Kako popraviti slušalice koje ne rade? Primjer headseta.

Kad je u pitanju prava informatička oprema i headset, stvari su nešto drukčije. Razlikujemo headset od earpluggova na engleskom, premda se na hrvatskom oba pojma imenuju kao “slušalice”. Earpluggs su slušalice koje ubacujemo u uho, dok je head set par slušalica s velikim jastučićima i mostom koji ide iznad naše glave. Headsetovi su prirodno puno skuplji i drukčiji, a isto tako se rijetko kvare. Ono što karakterizira headsetove jest činjenica da uvijek dolaze s garancijom od jedne do pet godina. Naša preporuka je da uvijek koristite garanciju na ovakvu opremu jer rastvaranje headeseta može dovesti do toga da slušalice kompletno više ne rade, a tada neće biti priznata ni garancija. Kod headseta jednostavno ima previše parametra koji mogu uzrokovati kvar: odvajanje komada, prestanak rada radi lošim baratanjem opreme, padovi, udarci i slično. “Kako popraviti slušalice koje mi pale 50 puta? ” – teško. “Kako popraviti slušalice koje su stare 5 godina? ” – također teško.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Što je vpn

Što je vpn

VPN (Virtual Private Network) je tehnologija koja omogućuje sigurnu i privatnu vezu između vašeg uređaja i interneta. VPN stvara enkriptiranu vezu između vašeg uređaja i VPN poslužitelja, što znači da

WhatsApp Marketing: Što trebate znati

WhatsApp Marketing: Što trebate znati

WhatsApp svakako zauzima top mjesto u najkorištenijoj besplatnoj aplikaciji. Iako je primarno kreiran za besplatnu razmjenu online poruka, ubrzo je postao i svojevrsna platforma za digitalni ma