Grinje kako ih se riješiti

Grinje kako ih se riješiti

Grinje kako ih se riješiti – održavanje higijene prostora 1

Grinje nisu samo među najraširenijim stvorenjima na planeti, već su i među najrazličitijima. Zbog svoje male veličine, uglavnom ostaju nezapažene. Većina vrsta grinja bezopasna je za ljude, ali neke nisu. Mogu izazvati alergije, osip, pa čak i razboljeti se. Neke vrste grinja žive na ljudima i mogu prenijeti bolesti ili uzrokovati alergijske poremećaje. Ako ste zabrinuti zbog grinja u vašem domu, ne brinite. U nastavku teksta saznajte više na ovu temu grinje kako ih se riješiti bez angažiranja profesionalaca. Redovito usisavajte prašinu i prozračite prostorijeRedovna higijena vašeg doma spriječit će nastajanje grinja. Čišćenje obavljajte tjedno, a ne preskačite sofe, rolete i tepihe. Usisavajte što je moguće češće jer se grinje možete brzo ukloniti usisavačem. Grinje se osobito, mogu se zalijepiti za tkanine poput tepiha, namještaja, pa čak i odjeće. Grinje se zadržavaju uglavnom u vlažnom prostoru, stoga prozračite prostorije s vremena na vrijeme. Usisavanje i pranje tkanina trebalo bi riješiti problem, ali da biste se u potpunosti riješili grinja morate to činiti redovito. Imajte na umu da biste također trebali prašiti onoliko često koliko usisavate. Zato pazite da vaša kuća (ili ured) bude što je moguće čistija od prašine. Obrišite sve nepokretne predmete, poput vaza, zbirki CD-a, telefona, sitnica, okvira za slike, polica, zapravo čišćenje svega što može skupiti prašinu. Savjet: koristite vlažnu krpu ili namjenska sredstva za čišćenje namještaja kako ne biste jednostavno podigli prašinu u zrak, a time i grinje. To je siguran način za grinje kako ih se riješiti.

Grinje kako ih se riješiti – održavanje higijene prostora 2

Uklonite neredGrinje kako ih se riješiti uključuje između ostalog uklanjanje hrpe papira i hrpe rublja. Baš kao što postoji mnogo različitih vrsta grinja, postoji i niz mjesta koje grinje mogu nazvati svojim domom. Grinje možete pronaći gotovo svugdje – u hrpama novina i odbačenih papira, posteljine, tepiha, zračnih kanala, prašnjavih tavana, čak i sjenila i prljavog rublja. Zapravo, grinje se mogu naći gotovo bilo gdje. Zbog toga je prva stvar koju biste trebali učiniti jest uređena kuća ili ured. Pokrijte svoj krevet, madrac i jastuk prekrivačima otpornim na prašinuNažalost, u vašem krevetu ćete vjerojatno pronaći najveću koncentraciju grinja, stoga je higijena životnog prostora veoma bitna. Poput obične stjenice, grinje vole svoje domove stvarati u madracima i jastucima. U ovom slučaju grinje kako ih se riješiti da ih nema u vašem krevetu, možete se zaštititi zatvaranjem madraca i jastuka u navlake koje štite od prašine. To bi trebalo spriječiti ulazak grinja u vaš krevet i spriječiti nakupljanje otpada od grinja. Ove navlake otporne na prašinu dolaze u različitim veličinama i materijalima i mogu se kupiti u velikom broju trgovina i mrežnih prodajnih mjesta. To je doista vrlo isplativo za tretman grinje kako ih se riješiti, kad bolje razmislite.

Grinje kako ih se riješiti – zaštita zdravlja

Naziv “grinja” može opisati brojne različite organizme koji pripadaju obitelji člankonožaca. Srodni su krpeljima i nalikuju insektima, ali im nedostaju krila i oči. I oni su prilično mali pa ih je teško identificirati. Kao rezultat toga, mnogi ljudi ne shvaćaju da su bili izloženi grinjama dok ne primijete ono što izgleda poput malih ugriza. Ugrizi grinja obično su bezopasni, iako ponekad mogu uzrokovati oticanje, svrbež i bol. Grinje kako ih se riješiti i zaštititi, dalje u tekstu ćemo vam pomoći da utvrdite neke činjenice na ovu temu. Koji su simptomi ugriza grinja? Ugrize grinja često je teško identificirati. Iako će vaši simptomi varirati ovisno o grinji koja vas je ugrizla, postoje neki opći znakovi koji vam mogu pomoći da identificirate ugriz grinja za razliku recimo od ugriza pauka. Uobičajeni znakovi ugriza grinja: crvene mrlje na koži, male izbočine koje mogu postati tvrde ili upaljene, iritacija, svrbež i bol u blizini osipa ili izbočine, natečena ili mjehurićava koža u blizini ugriza. Ugriz grinje kako ih se riješiti? Ako imate vidljive ugrize ili mislite da vas je grinja ugrizla, dobro je istuširati se s puno sapuna. Operite odjeću i svu posteljinu u toploj vodi sa sapunom. Također možete uzeti oralne antihistaminike ukoliko imate jak svrbež kože. Ako imate bolne ugrize, anestetičke kreme poput Bepanderm kreme, mogu vam pomoći. Ugrizi grinja često uzrokuju jak svrbež, ali grebanje može dovesti do infekcije. Važno je pokušati smanjiti svrbež lijekovima, ledom ili drugim tretmanima. Morate li posjetiti liječnika? Za većinu ugriza od grinja ćete se sami izliječiti. Međutim, možda ćete ipak htjeti zakazati termin ako: kreme bez recepta ne ublažavaju bol i svrbež, ugrizi se ne poboljšavaju nakon tjedan ili dva, imate bilo kakve znakove infekcije, uključujući groznicu, oteklinu ili curenje tekućine na mjestu ugriza. Ovi znakovi mogu ukazivati na alergijsku reakciju.

Tagovi:

Možda će vas zanimati